dissabte, 28 de febrer del 2009

Els drets del lector/a ("Com una novel·la")


Mireu qui regal ens va fer en Jaume Centelles, a les Quartes jornades de biblioteques escolars.
El text és d'en Daniel Pennac, síntesi del seu llibre "Com una novel·la" -llibre excel·lent, que aprofito per recomanar a mares, pares i mestres- Les il·lustracions, de Quentin Blake.
Fa pensar... A l'escola, de vegades, oblidem algun d'aquests drets? I a casa?

dimarts, 24 de febrer del 2009

Dos treballs de la classe de les Guineus

L'Àlex i l'Oriol ens han portat aquests dos treballs tan ben fets.


L'Àlex ha llegit "L'espasa adormida" de Michael Morpurgo. A l'inici de la novel·la, en Bun pateix un greu accident -quan es llançava a l'aigua des d'una roca, mireu el treball- i perd la vista. Un dia ensopega i cau dins una tomba que amagava una espasa màgica. Aquest és el punt de partida d'una història d'aventures i amistat que, diu l'Àlex, és molt interessant.


L'Oriol ens recomana "L'illa del tresor", el clàssic de Stevenson. L'ha llegit en la versió dels Petits Universals, de La Galera. El treball il·lustra el moment en que un desconegut arriba a la fonda de la mare d'en Jim. Ja ho sabeu, aquesta és una història que, un dia o altre, a tothom ens agradarà llegir!

dilluns, 23 de febrer del 2009

El oso que amaba los libros


Feia molt de temps que volia trobar aquest llibre i per fi ho he aconseguit. Ja enteneu que a una bibliotecària li faci il·lusió tenir-lo, oi?

Les il·lustracions són precioses. Us en he penjat unes quantes.El text també. Es una història molt senzilla: un ós se sent atret per una dona que llegeix llibres asseguda davant de casa seva, una cabana al mig del bosc.
No l'entén, però li agrada escoltar-la quan llegeix. Li agrada veure que ella riu o s'emociona, tot llegint... Es fan amics.


Quan arriba l'hivern, ella se'n va, però li deixa els seus llibres. Són la penyora que quan vingui la primavera, seguiran compartint lectures...

El podeu llegir a la biblioteca, és amb els àlbums del cicle superior

dijous, 12 de febrer del 2009

Un treball molt ben fet


La Laia, de Rat-penats, ha llegit "Les aventures d'un ratolí de biblioteca", de Salvador Comelles. És la història d'Aquil·les, un ratolí que sap llegir i és molt feliç a la seva biblioteca. Però un dia enderroquen la biblioteca perquè n'han de construir una de nova. Aquil·les haurà de fugir i espavilar-se per trobar on viure. Encara sort que es fa amic d'en Deuminuts, el ratolí del quiosc. La Laia ha fet un treball molt original, sobre aquest llibre. No sempre cal fer un dibuix o un resum de l'argument...

divendres, 6 de febrer del 2009

Els nens i nenes recomanen llibres


A l'hora de biblioteca, els nens i nenes recomanen llibres que ja han llegit i els han agradat. Vegeu-ne una mostra














En Pau, de Pirates (6è), va recomanar "Els mitjons de l'home invisible", d'Àlex Shearer, i deia que l'havia fet passar estones molt divertides
L'Adriana , de Suricates (2n) aconsellava els seus companys de llegir "Els tres óssos", un àlbum molt divertit de la Marta Balaguer. És una versió de la "Rínxols d'or", acompanyada de tres receptes de cuina.
La Laia, el Miquel i en Robert, de Rat-penats (5è) recomanaven "La Júlia i la dona desapareguda", novel·la policíaca de Manel Valls, "Les sargantanes negres", de Jaume Cela, i "El taller de les papallones", un àlbum de Gioconda Belli.
En Marcel, l'Akash, la Nina, la Naomi i en Joan, que també són de 5è, van recomanar, respectivament: "Vols una cleca ben donada?", de Maite Carranza, "La Lola i els llops", d'Anne-Marie Pol, "Tinka", d'Ed Franck, "El avión fantasma" de la col·lecció La Penya dels Tigres, de Thomas Brenzina i "Creus en els fantasmes?", de Rosa M. Colom. Ens van dir que tots cinc llibres valia la pena llegir-los.

dimarts, 3 de febrer del 2009

L'AnnaTarambana



Fa dies, la Cristina deia que a la biblioteca no hi tenim llibres de l'Anna Tarambana.
En realitat en tenim tres, però normalment són en préstec, i per això no els trobava. Mireu-los:















L’Anna Tarambana, creada per la il·lustradora Lauren Child, forma part d’una gran família: un pare, una mare, l’avi, els oncles, dos germans adolescents, un germà petit i fins i tot, un gos i un canari. La seva vida és molt complicada, o, almenys, a ella li sembla complicada. Llegiu-los!