dilluns, 26 d’abril del 2010

Jocs Forals 2010

Des del bloc volem felicitar els gairebé cent nens i nenes que vau animar-vos a escriure molt i molt bé, encara que el jurat no us concedís cap premi.
Voleu llegir tots els textos premiats? També felicitem, naturalment, els seus vint-i-set autors/es.
Per llegir els del
Per llegir els del
Demanem disculpes a en Pau, perque el seu peix s'ha desmuntat del tot, i a tots els qui el títol del treball s'ha tornat il·legible. Són problemes del viatjar per la xarxa!

dissabte, 24 d’abril del 2010

El dia de Sant Jordi a l'escola

I després de tants dies de feina, per fi, Sant Jordi! Us mostrem un breu reportatge del dia, mireu:

A primera hora, els Rat-penats i les Guineus, a les Rambles. Miren i trien dos llibres per a l'escola. Quan hi arribem, a quarts de deu, encara s'hi pot passejar. Quan marxem, cap a les onze, ja no s'hi pot estar, de tantíssima gent com hi ha!










Una mica més tard, lliurament de premis dels Jocs Florals al teatre. Ens hi apleguem des de 2n fins a 6è.









Enguany ha presidit l'acte l'Arianne Faber, mare d'en Joaquim i la Lola. És il·lustradora de llibres infantils. Si voleu veure les meravelles que fa, entreu al seu bloc. Entre els membres del jurat, distingiu qui hi ha? L'Enrica!













Mentre, els nens i nenes d'Oreneta, Gira-sol i Picot veuen la representació de titelles de la Llegenda de Sant Jordi i, de la mateixa manera que Panteres, Marsupilami, Suricates i Pingüins, passen una estoneta a la biblioteca, per conèixer els nous llibres que hem comprat per a ells.

Per la tarda Marsupilami ballen al pati tres dances, una d'elles dedicada a l'Ildefons Sardà.

Després, exposició al menjador, perque els pares i mares puguin veure els treballs que han fet els seus fills i filles.










A continuació, tothom qui vol visita la biblioteca, on hi ha totes les novetats del Dia del Llibre...











...els dos nous volums de la colecció de llibres editats per la comissió de mares de la biblioteca, amb la valuosa ajuda de la Glòria, ex-mare de l'escola, a qui enviem un petó des del bloc...










... i l'exposició de la història de la nostra biblioteca.











Alhora, a la terrassa, la fira d'intercanvi de llibres.











I la cartellera dels poemes?
Mireu-la, com que no hi cabien les fulles, va haver de créixer per damunt de la paret.

dimecres, 21 d’abril del 2010

El nostre roser

Ha passat una setmana i mitja i mireu com tenim el roser del rebedor!
Li haurà de créixer una nova branca, perquè ja no sabem on fer néixer les noves fulles que nens, nenes, mares, pares i mestres ens porteu.

Mireu un detall i potser podreu llegir algun dels poemes:

dilluns, 19 d’abril del 2010

Festa del llibre per a nens i nenes


Aquest cap de setmana -malauradament, ja ha passat- es va celebrar al Raval de Barcelona la festa Món Llibre.

Hi va haver llibres per llegir i fullejar, llibres per intercanviar... S'explicaven contes per a tothom, petits i no tan petits. I hi havia tallers amb propostes de tot tipus. Realment, tot un món en relació als llibres al llarg de dos dies sencers.

Em vaig trobar nens i nenes de l'escola i vaig sentir, a través de la megafonia, una veu coneguda que explicava un conte. Mireu qui era, la mare de l'Etna!
L'any que ve -perquè aquesta festa es celebra cada any- intentarem saber amb temps quan es fa i aconseguirem fulletons de l'Ajuntament amb temps per poder-la divulgar.

dissabte, 17 d’abril del 2010

Deixeu-vos aconsellar, mares i pares

El dia de Sant Jordi comprareu, segur, un llibre als vostres fills i filles.
Si voleu fer una bona tria, escolteu-los a ells/es, que us diran què prefereixen, o bé consulteu a la bibliotecària de l'escola.
Però, essent com és el Dia del Llibre, ningú us aconsellarà millor que els professionals del tema, els llibreters i llibreteres. Sabeu que a Barcelona hi tenim quatre llibreries especialitzades en llibres infantils i juvenils? Us les mostro:

La millor, sens dubte, Casa Anita, a Gràcia. La seva mestressa és experta en llibres i en criatures. I a la seva llibreria us hi farà sentir com a casa. Us podeu refiar del tot del seu criteri.


La de Sarrià, el nostre barri, La Peixera. Ja l'hem recomanat en una altra ocasió. Una excel·lent selecció d'àlbum il·lustrat i, a més, bons àlbums portats de l'estranger


La darrera en obrir, tot just té un any, Abracadabra. És a prop del Mercat
 de Santa Caterina. La porta un noi que en sap molt. Hi trobareu potser menys llibres en català, però molts editats a llatinoamèrica i també en altres llengües.


La més antiga, Al·lots, a l'Eixample. Tenen molta experiència i una bona selecció de llibres.

I, si viviu al Vallès, arribeu-vos a Sant Cugat. El
Pati de Llibres us enamorarà. La duen una llibretera i una pedagoga, combinació ideal.


Si voleu conèixer adreces i telèfons, hi és tot a la cartellera de la biblioteca de l'escola.

diumenge, 11 d’abril del 2010

S'acosta Sant Jordi...

...I les mares de la comissió de biblioteca ens fan una proposta nova. Han lliurat a totes les famílies un full amb dues fulles verdes retolades. Es tracta d'escriure-hi o copiar-hi un poema. I dur-lo a la biblioteca. Què en farem? Omplir el roser que veieu a la fotografia amb totes les fulles que ens porteu. Cada dia, en entrar a l'escola, veurem com entre tots i totes l'anem omplint. Tot just ho muntàven i ja n'hi havia una!
I no oblideu que enguany hi torna a haver intercanvi de llibres usats. Porteu-nos-en, si us plau.

dissabte, 10 d’abril del 2010

Bibliotecàries al Far West


Heus aquí una història que agradarà a nens i nenes... i robarà el cor de les bibliotecàries!
Situada al llunyà Oest, als Estats Units, és explicada en primera persona per un noiet que viu a un ranxo. A la seva germana li agrada llegir, a ell li sembla una pèrdua
de temps. Una dona, dalt d'un cavall, els visita de tant en tant per deixar-los llibres a canvi de res. El noi, finalment, estimarà la lectura.
Mentre el llegim no podem deixar de pensar: "Una bonica història, però no és creïble, quina dona faria aquest servei?". Arribem al final i...
inspirat en la veritable història i valenta feina que van fer les Bibliotecàries a Cavall, els anys trenta del segle XX, a les quals es coneixia com "les senyores dels llibres", a la serralada dels Apalatxes, a Kentucky, als Estats Units... una agència d'ajuda creada pel president Roosvelt durant la depressió, que tenia per objectiu portar llibres a les regions més remotes on amb prou feines hi havia escoles i cap biblioteca... aquesta feina sobretot era feta per les dones, en una època en que molta gent creia que la feina d'una dona estava a casa seva...Qui ens ho havia de dir? Els bibliobusos de fa vuitanta anys eren dones a cavall!!!
L'autora és Heather Henson, i l'il·lustrador David Small. Des del dia de Sant Jordi el trobareu a la biblioteca.

dimarts, 6 d’abril del 2010

La comissió de biblioteca


Fa uns dies vau poder conèixer, en aquest bloc, dues mares de la comissió de biblioteca, l'Anna i la Carme, que explicaven contes als nens i nenes d'Oreneta i de Picot.

Avui us en presento quatre més, que he fotografiat quan estaven posades de ple a la feina.

En primer terme, la Marta i la Cristina, redactant la carta que convoca tothom, mestres, mares i pares també, a escriure poemes per Sant Jordi.

Darrera, l'Anna -una altra Anna- que és la responsable, des de fa anys, d'enganxar els teixells als lloms dels llibres de coneixements. I no exagero si us dic que n'ha fet i n'ha eganxat més de dos mil!

I al fons, folrant llibres, l'Elisabet. Ara s'acosta Sant Jordi i n'hem comprat molts. Això dóna feina, s'han de registrar, segellar, folrar...

No us penseu que ja les coneixeu a totes, encara no. En una altra ocasió us presentaré les que encara falten.