dimecres, 31 d’agost del 2011

Els barrufets

Sap greu fer una crítica negativa, i sobretot fer-la quan han passat tants dies des de l'estrena, perquè potser molts ja heu anat a veure aquesta pel·lícula


Jo no l'he vist, però he llegit moltes de les crítiques que han aparegut a la premsa i a la xarxa, i no la recomana gairebé ningú. Ni tant sols el sistema 3D no salva l'adaptació tan fluixeta que s'ha fet dels simpàtics personatges de Peyo. 
Després de veure les grans animacions de Pixar o d'Aardman, tenim el paladar exigent. Potser la trobeu entretinguda, però no és una bona pel·lícula. Llàstima.

dimarts, 30 d’agost del 2011

La biblioplatja de la Barceloneta no tanca el mes de setembre

Si ja heu tornat a Barcelona i teniu por d'avorrir-vos fins que comenci l'escola heu de saber que una de les dues biblioplatges de la vostra ciutat no tanca fins després de les festes de la Mercè. La de l'espigó de Bac de Roda plega demà, però la de la Barceloneta segueix en funcionament molts més dies.
Aquesta biblioplatja és al "Centre de la platja", als porxos que hi ha sota el passeig de la Barceloneta. Està integrada en un espai municipal que també ofereix servei de ludoteca, amb joguines per jugar a la sorra.
Per recollir un document i emportar-vos-el a la platja només cal un carnet de biblioteca i, si no em teniu, al mateix centre us en fan un provisional.  
L'horari d'aquesta biblioplatja és de 10.00 a 19.00 h de dilluns a diumenge.



Ja ho sabeu, cap a la platja, i si no fa prou sol, també hi passareu una bona estona.

dimarts, 23 d’agost del 2011

I més escultures

Vaig saber per casualitat que a Canovelles, població del Vallès molt propera a allà on jo estiuejo, tot passejent pel carrer et podies trobar l'Andrea, esperant l'autobús a la parada,  i a en Dani, assegut a un banc:


M'hi vaig dirigir ràpidament per conèixer-los i fer algunes fotografies, per poder-vos-els presentar.
Són al Passeig de la Indústria des d'aquest any, i ja veieu que estan integradíssims a la població. La seva autora es diu Katherine Huaman.



Haurem d'ampliar l'etiqueta "Escultura i llibres", que teníem fins ara. Comencem a tenir-hi lectors digitals!


divendres, 19 d’agost del 2011

Peter Pan al carrer Fraternitat

Ens agrada que la literatura infantil inspiri els veïns de Gràcia!
Hi hem anat a fer unes quantes fotografies. Si sou a Barcelona no us ho perdeu, us agradarà. Hi trobareu tots els persomatges del conte:
I un fantàstic vaixell pirata:
 Felicitem als veïns que han treballat tant perquè, encara que no sigui el més important, han guanyat el primer premi!

A més de la categoria d'engalament de carrers, hi ha una altra possibilitat: guarnir portals o balcons. Aquí també hi hem trobat personatges de contes:
Podreu veure en Tintín i en Milú a la Travessera de Gràcia, tocant a Torrent de l'Olla.

dilluns, 15 d’agost del 2011

Mar i llibres

M'ha escrit la Laia Nieto i m'ha enviat aquestes precioses fotografies:



Una altra escultura que no coneixíem. És a Calella, al mirador de la platja del Canadell. Allà on comença el tram del Camí de Ronda que porta cap a Llafranc.
Es tracta d'un homenatge a Carles Sentís, periodista -i també polític- català, que estiuejava a Calella. Va morir aquest estiu, però no sé si l'escultura la van instal·lar per aquest motiu o ja hi era abans.
Gràcies, Laia!

diumenge, 14 d’agost del 2011

Una altra Caputxeta

Sempre fan gràcia les versions dels contes populars. Aquí en teniu una que fa molt temps vaig trobar, em sembla, al bloc de l'escola Sant Jordi de Lleida:



Bona, eh?
Es tracta d'una versió infogràfica. I què és una infografia? Trobat a la Viquipèdia:
El terme infografia és usual per a referir-se a les informacions iconogràfiques, acompanyades de breus texts de recolzament o explicacions textuals, en la premsa diària i/o de periodicitat diversa, però també són infografies totes aquelles produccions iconogràfiques, esquemes detallats, i altres iconografies amb categoria d'il·lustracions gràfiques que, acompanyades de texts ad hoc, contribueixen a descriure, comprendre o fer entendre millor allò del que s´informa, ja sigui en suport paper, informàtic-digital o altres modalitats de publicació i materials: plafons, cartells, tendals, etc.

dilluns, 8 d’agost del 2011

¡Es un libro!, de Lane Smith

L'acudit d'en Forges que vam penjar la setmana passada ens ha recordat aquest llibre, de l'editorial Océano Travesía, que tenim a la biblioteca. És al moble del Cicle Mitjà, però agrada fins i tot als adults:


És un graciós diàleg entre un ase i un mico. Al mico li agrada llegir. L'ase només sap de noves tecnologies. Si voleu saber com acaba, us el penjo. És en anglès, però s'entén bé.

diumenge, 7 d’agost del 2011

El pez rojo, de Taeeun Yoo


Una antiga biblioteca enmig d'un bosc, un nen que llegeix contes al seu peix, un viatge fantàstic a l'interior d'un llibre per rescatar el peixet extraviat... és suggerent, oi? Doncs quan veieu la qualitat de les il·lustracions -fetes només en tres colors, ocre, negre i vermell- i de l'edició, de Kalandraka, encara us agradarà més. 

















És una novetat del 2011, de l'autora coreana Taeeun Yoo, fins ara desconeguda a casa nostra. El trobareu el setembre a la biblioteca.

dissabte, 6 d’agost del 2011

Ens agrada Forges

Buscava alguna cosa lleugera, que s'adigués a les vacances... i tenia aquest acudit guardat, feia temps:

dilluns, 1 d’agost del 2011

Llibres il·lustrats digitals

Algun cop he afirmat, potser fins i tot en aquest bloc, que els llibres digitals només faran la competència a les novel·les de butxaca.
M'equivocava. Els llibres il·lustrats digitals també van venint. Mireu quina versió de l'Alícia per a Ipad: