divendres, 11 de novembre del 2011

Bibliotecas Escolares en Tránsito, a Santiago de Compostela


Som a Santiago, al congrés Bibliotecas Escolares en Tránsito,  dirigit a especialistes en bibiloteques escolars i en dinamització de la lectura. Som més de quatre-centes persones de tot l'estat espanyol, una cinquantena procedents de Catalunya.


Només us puc explicar les primeres impressions. Em va agradar molt la persona del ministre Àngel Gabilondo, que va obrir l'acte. Va fer un parlament planer i intel·ligent.

Aquesta imatge és de Lainformación.com

Després, cada assistent triava quina presentació volia escoltar. Vaig anar a Sevicios de apoyo a la biblioteca escolar: Redes, formación, materiales, espacios web... Representación de distintaa comunidades autónomas. Em va fer molta enveja saber que a Extrmadura, a Andalusia, a Navarra i a Galícia, tot i la crisi, els seus projectes d'ajut a les biblioteques escolars segueixen funcionant a bon ritme.
Ens van dur a visitar la Ciudad de la cultura, complex d'arquitectura esplèndida a poca distància de Santiago. Allí, més que enveja, consternació. Molts milions gastats, molts que no es podran gastar (han hagut d'aturar les obres) i la sensació que, com a tants altres llocs, s'han malbaratat els recursos. I una Biblioteca Nacional de Galícia que ens va semblar magníficament construïda al segle XXI, però potser amb idees del XX.

L'únic llibre infantil que vam veure a la Biblioteca Nacional

Avui, segona jornada, sota una pluja insistent. Us ho seguiré explicant...

1 comentari:

Montse ha dit...

Una crònica molt real que explica, pas a pas, la primera tarda del Congreso.

Aprofito per a dir-te a reveure!