diumenge, 1 de febrer del 2015

Rodrigo Muñoz Avia torna a guanyar el premi Edebé de literatura infantil


La editorial Edebé acaba de fallar el seu 23è premi de literatura infantil i, per tercera vegada, l'ha guanyat Rodigo Muñoz Avia.
La novel·la es diu El signo prohibido, i explica la història d'un nen que deixa de pronunciar la lletra "a" com a rebel·lia per la desaparició de la seva amiga Aleksandra. És un llibre sobre l'amistat i la gestió de les absències de les persones estimades. Muños Avia explica que el llibre és també un homenatge a Georges Perec, autor francès que va escriure una novel·la sencera sense utilitzar la lletra "e".
Estarem atents la seva publicació, el mes de març, perquè les anteriors obres de Muñoz Avia ens semblen molt bones:


Los perfectos va guanyar el premi Edebé l'any 2007, i el trobareu a la nostra biblioteca entre els llibres dirigits als nens i nenes del cicle superior.


Mi hermano, el genio, el va guanyar l'any 2010. Ens agrada tant que el llegim cada dos anys al nostre Club de Lectura. Precisament aquesta setmana tenim els setze exemplars d'aquest llibre que ens aconsegueix la biblioteca Clarà preparats per repartir entre l'alumnat que l'ha sol·licitat. 



El premi Edebé de novel·la juvenil, que es concedeix conjuntament amb el de novel·la infantil, se l'ha emportat la també admirada Care Santos. L'obra guardonada es diu Mentida. Sembla que és una novel·la que impacta i intriga, sobre una noia que cerca un noi que ha conegut a la xarxa.

De btv.cat