dilluns, 4 de novembre del 2013

Tres porquets... o més


Aquesta quinzena hem presentat al rebedor de l'escola els llibres protagonitzats per porquets i porquetes, que no són pocs!



Vegeu alguns exemplars dels Tres Porquets clàssics: de Cruïlla, La Galera, i Algaida. Els acompanyen tres versions que ens agraden força:



La història al revés, amb uns llobatons que acaben esdevenint terribles, il·lustrat per una sorprenent Helen Oxenbury, i la història veritable, de Jon Sciesca i Lane Smith, que dóna un punt de vista diferent:

D'Ekaré
De Thule














I la versió de David Wiesner, que com tots els d'aquest autor (mireu una entrada antiga aquí), és excel·lent. Els personatges surten del conte, juguen amb els seus fulls, visiten altres contes...

De Joventut

Existeixen altres històries molt bones protagonitzades per aquests animals tan simpàtics (segons com). Les de l'Olivia de Ian Falconer, de qui també vam fer una entrada, perquè ens sembla boníssim, i als seus lectors/es també:





La novel·leta de la família Melops, del veterà Tomi Ungerer, molt interessant per fer perdre la por al llibre gruixut als nens i nenes que s'encallen en l'àlbum o el còmic. Explica cinc històries independents, amb profusió d'il·lustracions divertides i amb un llenguatge senzill:


Un conte d'Émile Jadoul, de la col·lecció Cuca de llum, de Baula, que està fent una tria molt adient pels més petits:




Alguns llibres il·lustrats, que ja tenen anys, com els protagonitzats per Babel i per Perrier:
De Joventut i Serres

Dos que ens agraden molt: El porquet que, com tot el que es pot trobar reeditat (o no) d'Anold Lobel, és una lectura excel·lent. I La puerta, de Michel van Zeveren, aquesta història familiar de la porqueta que no aconsegueix la intimitat que desitja al lavabo de casa seva, petit però gran llibre sense paraules que diverteix tothom, tan si és d'infantil com de primària:


De Kalandraka i Corimbo

I dos llibres per als qui llegeixen força: la novel·la Babe, el porquet a la ciutat, la segona de Justine Corman sobre el porc que es va fer famós a la pantalla del cinema. I un llibre amb dues històries diferents segons el punt de vista de qui l'explica, que parla d'amor i d'autenticitat: La Rosa i en Tòfon, una història d'amor, en Tòfon i la Rosa, una història sobre la felicitat


De l'Empúries i Thule
I per últim hi ha els llibres que ens posen la mel a la boca... i prou. Recordeu quin llibre acaba amb aquestes dues imatges? És l'anunci d'una invasió nocturna de porcs, que no sabem si serà o no serà...



Us preguntareu perquè ens oblidem d'aquest, d'Anthony Browne, que acaba de reeditar Kalandraka:



No ens agrada prou, tot i que admirem l'obra de Browne. Però explicar-ho potser mereixeria una entrada nova...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada