dimecres, 5 de febrer del 2014

"Novel·la negra" infantil i juvenil

Pels més petits, Edebé té una col·lecció de lectura fàcil i èxit segur: Els casos de l'inspector Sito. Són deu novel·letes protagonitzades per l'inspector Sito i el seu ajudant xinès Mai-Tinc-Po. L'autor és Antonio Iturbe i l'illustrador Alex Omist.

Cliqueu damunt la imatge per veure tota la col·lecció
Podem citar també la col·lecció del detectiu Puzle, de Baula. Escrits per James Preller i il·lustrats per Peter Niëlander, aquests llibres agraden a nens i nenes del cicle mitjà i superior. A la biblioteca ens n'han regalat dos:

El hàmster desaparegut
Les cartes anònimes















De casa nostra tenim les noveles de Joaquim Carbó protagonitzades per Felip Marlot, homenatge manifest a Philip Malowe i a la novel·la negra. Les darreres, del 2011 i el 2013, són Un dia en la vida de Felip MarlotLes vacances de Felip Marlot, il·lustrades per Òscar Julve i publicades per Barcanova.
















Ens agradaven molt unes novel·les de la mateixa editorial, publicades els anys noranta: La Júlia i la dona desapareguda, La Júlia i el facó maltès (indissimulat homenatge a Dashiell Hammet) i La Júlia i la desaparició del meteorit, de Manuel Valls. Ara ja són difícils de trobar, però espcialment la primera, eren bones.
















I pels primers cursos de Secundària, les novel·les de Fernando Lalana, i les del tàndem Andreu Martín/Jaume Ribera.
El primer ha escrit una sèrie protagonitzada per l'inspector Fermín Escartín. Són divertides i estan fetes amb la intenció de ser una veritable introducció al gènere negre.

















L'any 2013 Lalana ha publicat un nou llibre d'aquest gènere, que no pertany a la sèrie de l'inspector Escartín. És 13 perros, també de Bambú. El recomanem a lectors i lectores una mica més grans. Els protagonistes són la investigadora privada Elvira Ballesteros i el seu fill Fèlix. Hi teniu aventura i humor garantits: 


Andreu Martín i Jaume Ribera varen publicar una dotzena de novel·les policíaques per a adolescents protagonitzades per en Flanagan, àlies d'un noiet, en Joan Anguera, detectiu privat. Les primeres, dels anys noranta, encara poden  interessar, tot i que estan plenes de referències tecnològiques i comunicatives que sorprendran els joves lectors d'avui. La darrera és del 2009.

Cliqueu damunt la imatge per veure'ls tots


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada