dimarts, 10 de gener del 2017

Els Reis d'Orient ens han portat llibres de coneixements...


... i també de ficció, naturalment.
Però avui parlarem només d'aquests primers, els llibres que ens serveixen per aprendre.
Un cop més constatem que és difícil trobar bons nous llibres de coneixements al mescat, sobretot en llengua catalana.

Us parlarem només de tres d'aquests lliibres que ens agraden especialment:


Es tracta d'un llibre sobre com el pas del temps modifica la vida i les seves manifestacions. És d'Anne Margot Ramstein (SM 2016). Presenta una sèrie de seqüències, un canvi a cada doble plana.
Mireu alguns exemples:






Ja veieu que els canvis són diversos i les imatges, per tant, donen molt de sí per a la conversa. 
La il·lustració és extraordinària. Hi ha planes més boniques que altres, però el conjunt és de gran bellesa. No us el perdeu.




Aquest segon llibre, Metròpolis, de Benoit Tardif (Coco Books, 2016) ens ofereix un viatge molt amè per algunes de les principals ciutats del món. Coneixerem els seus edificis singulars, els seus costums i els seus habitants. Les il·lustracions, atractives, de colors molt vius, hi aporten una mica d'humor. 



Us volem parlar d'un tercer llibre. Aquest:


Per bé que aquesta és de les que crida més l'atenció, només és una de les moltes preguntes que planteja el llibre. A quina més interessant (per què l'art és car? per què els artistes pinten paisatges? per què hi ha obres d'art que no s'entenen? o que semblen inacabades?) i amb unes respostes entenedores per a nens i nenes a partir dels nou o deu anys. El llibre és de Susie Hodge i l'ha editat Librooks (2016).  És una obra sobre art per a infants una mica diferent del que havíem vist fins ara. Val la pena.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada