diumenge, 9 d’abril del 2017

Hem estat a Bolonya!


Aquesta setmana passada hem viscut una gran experiència: tres dies a la Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya.


Només entrar al recinte de la Fira, ens esperava la mostra dels treballs finalistes al premi d'il·lustració:




Com sabeu, Catalunya i Balears han estat convidades d'honor a la Fira de Bolonya d'enguany.

Cliqueu per saber-ne més

La presència de Catalunya a la Fira s'ha materialitzat de diverses maneres. La millor, sens dubte, l'exposició del treball de quaranta-dos il·lustradors catalans, al mateix espai d'entrada al recinte. Les il·lustracions es presentaven damunt de quaranta-dues grans hamaques de plàstic, molt d'agraïr en una fira on els visitants necessitem seure de tant en tant. Fins i tot migdiades, s'hi podien fer:





















Una altra exposició, la dels il·lustradors catalans ja veterans, no ens va semblar tant reeixida. Fora del recinte firal, al centre històric de Bolonya, al claustre del Palau de l' Archiginnasio vam poder contemplar la mostra "Vet aquí una vegada...", una selecció dels nostres clàssics de la il·lustració:



En primer terme, una il·lustració de Mercè Llimona
A un dels pavellons, l'estand de Catalunya, sempre ple a vessar...



...amb un plafó pels espontanis, que va anar evolucionant al llarg dels dies:


Per fer més rodona la presència dels catalans a la fira, el premi Strega Ragazze e Ragazzi, guardó popular atorgat pels nens i nenes d'Itàlia va anar a les mans de David Cirici pel seu llibre Muschio (Molsa a casa nostra)


Per a nosaltres, la fira van ser tres dies de recórrer kilòmetres de passadissos aturant-nos a tots els stands, on es presentaven les novetats literàries -més infantils que juvenils- de tot el món...



















...veure treballar alguns il·lustradors...
















... escoltar presentacions i conferències...





... conèixer d'aprop alguns dels nostres il·lustradors més admirats, com Oliver Jeffers, flamant guanyador del premi al millor llibre e ficció de Bolonya 2017...


































... com Ana Castagnoli...


 ... com Kvéta Pacovská, signant llibres amb gairebé noranta anys...


 ... com Gilles Bachelet, que va resultar ser un home tímid i seriós...


... i Maurizio A. C. Quarello, l'autor de El autobús de Rosa, que ens va dedicar els seu llibre '45 (de 1945, Segona Guerra Mundial)



Acabem amb una imatge que ens impressiona. Al voltant de la gran sala d'accés a la Fira tots els racons de les parets es varen anar omplint de centenars d'il·lustracions i targetes dels seus autors, en una mena d'oferiment públic de tots aquells que no han tingut la sort de ser premiats i exposats, i cerquen que algú es fixi en la seva obra...


1 comentari:

  1. Mariona! ¡Qué experiencia! ¡Muy merecida! Gracias por colgar las fotos porque así la visitamos a través de tu mirada...Abrazos!

    ResponElimina