dimarts, 23 de juny del 2009

Lectures per a l'estiu



Aquesta és la llista que us oferim per aquestes vacances. Tot són novetets del 2008 o del 2009.

Recordeu que la classificació per edats és relativa: cada lector i cada lectora són diferents. I penseu també que no és el mateix que un llibre el llegeixin els propis nens i nenes, o que el llegeixin en veu alta els pares i mares

Cliqueu aquí:

diumenge, 21 de juny del 2009

Arriba l'estiu!


Aprofiteu molt les vacances: jugueu, llegiu, descanseu, llegiu, banyeu-vos, llegiu, feu excursions, llegiu, relaxeu-vos, llegiu, aneu de colònies, llegiu, feu un viatget, llegiu, llegiu, llegiu...



I sigueu molt felices i molt feliços!

dilluns, 15 de juny del 2009

Visita a la biblioteca de l'IES Montserrat

Dimarts passat, 9 de juny, els nois i noies de 6è vam fer una visita a la biblioteca de l'Institut Montserrat. Ens esperaven els nostres antics companys d'escola,un any més grans que nosaltres, de les classes d'Àligues i Escorpins, que ja fa un any que són a l'institut, per ensenyar-nos la seva biblioteca. Els podeu intentar reconèixer a la fotografia, no han canviat gaire.

Ens havien organitzat una espècie de gimcana per familiaritzar-nos amb la seva biblioteca. Va ser una tarda molt agradable.
Des d'aquí els volem agrair la seva hospitalitat, així com a l'Antonieta Prats, la bibliotecària del Montserrat.





divendres, 5 de juny del 2009

Un premi merescut

Reconeixeu l'Oriol Guitart, de Pingüins, en aquesta fotografia?
L'Oriol va guanyar el primer premi de poesia de Cicle Mitjà als Jocs Florals de l'escola, el dia de Sant Jordi. Vam presentar el seu poema al premi de les escoles del districte de Sarrià-Sant Gervasi i va resultar guanyador de la categoria de tercer de Primària. Vegeu la fotografia del lliurament de premis
Aleshores va accedir al Premi de la Ciutat de Barcelona, on es presenten els millors textos de tots els districtes , i també va guanyar. Els premis es van lliurar al Saló de Cent de l'Ajuntament. Impressiona, eh!
Des del bloc de la biblioteca felicitem l'Oriol per la seva feina.

Si voleu llegir el poema guanyador, cliqueu:
http://docs.google.com/Doc?id=dfn79g7t_21fcvr77fk&hl=en

dilluns, 1 de juny del 2009

La família Mumin




El mes passat unes quantes mestres de l'escola vam ser a Helsinki, visitant l'escola Siltamaki que participa, com nosaltres, en un projecte Comènius.
Vam poder saber quins són els personatges de conte més populars a Finlàndia: els Mumin, de l'autora finesa Tove Jansson.
Ho són tant que a l'aeroport de Helsinki hi ha una botiga de regals dedicada només a aquests personatges
A la biblioteca hi podeu trobar quatre llibres d'aquests simpàtics personatges que, com ja sabeu, viuen a un món paral·lel, màgic i amable: la vall Mumin. El primer, del 1976 és "La familia Mumin".
També hi tenim "La llegada del cometa" i "La familia Mumin en invierno". El darrer és en anglès, perquè ens el van regalar les col·legues del Comènius: "Moomin, mymble and little my".