dimecres, 23 de setembre del 2009

El mapa de mi cuerpo


Hem comprat molts nous llibres de coneixements, aquest setembre. Entre ells, aquests sis, per a parvulari, cicle inicial i fins i tot cicle mitjà.

Els hem exposat a l'entrada de la biblioteca i han agradat molt a tothom, grans i petits. Són atractius, toquen temes que interessen molt als nens i nenes. El plantejament que en fan és original, diferent d'allò al que estem acostumats. I això que Genichiro Yagyu els va escriure i publicar al Japó l'any 1981!

Endevineu quin és el que ha estat més mirat i fullejat... Sí, ho heu endevinat, Tetas. Per què serà...?

dimarts, 22 de setembre del 2009

Quatre joies



























Aquests quatre llibres són quatre joies.
Els va dibuixar l'autor japonès Mitsumasa Anno entre el 1977 i el 1983. No tenen gens de text i, en canvi, ens expliquen molt i molt bé la vida a Europa al llarg del temps. I no només a Europa, el protagonista dels llibres viatja a Amèrica del Nord en el quart llibre, després d'haver caminat per l'Europa central, per Espanya, per Itàlia i per la Gran Bretaya, en els altres tres. Els d'Anno són uns viatges curiosos, perquè tan aviat viatgem per l'espai com ho fem pel temps. Np ens n'adonem, i hem canviat d'època!
Les il·lustracions, descriptives fins al darrer detall, són tan belles que van fer mereixedor a Mitsumasa Anno del Premi Hans Christian Andersen l'any 1984.
A la biblioteca en teníem tres, i hem trobat a una llibreria el que ens faltava. Per això us les hem volgut mostrar avui. No us deixeu perdre aquests quatre llibres tan bonics. Són al moble del Cicle Superior

dimecres, 9 de setembre del 2009

Comença un nou curs.



Per celebrar l'inici del 2009-10, mireu quina imatge. És una fotografia de la biblioteca de l'antiga escola de Jaume Piquet, quan encara érem Talitha. Va ser publicada al Diario de Barcelona l'octubre de l'any 1966. És curiós que la vida d'una biblioteca escolar es considerés una notícia de primera plana! L'hem trobat al CD que es va editar amb motiu de l'instal·lació de la placa recordatòria de l'escola Talitha a la casa Orlandai, ara fa un any i mig. Ho sabíeu, que la nostra biblioteca es va inaugurar l'any 1956? Fa cinquanta-tres anys! Mireu si en venim, de lluny... Encara conservem llibres d'aquella època, quan es folraven amb paper d'embalar i no amb plàstic transparent, com ara. Aquest curs volem fer una exposició dels nostres llibres més antics i els podreu veure i fullejar.

Per molts anys!


Avui aquest bloc fa un any!


En un any sencer hem tingut l'oportunitat de llegir seixanta entrades amb els seus corresponents comentaris: cent en total, si no hem sumat malament.

Des d'aquí volem donar les gràcies a tots aquells que l'heu seguit puntualment, als qui hi entreu de tant en tant i, sobretot, als que hi heu participat amb les vostres opinions i comentaris.

Us assegurem que el bloc de la biblioteca Marta Mata continuarà viu i actiu aquest curs, explicant-vos les seves activitats, recomanat llibres i pel·lícules, intentant que tota la comunitat educativa de l'Orlandai sigui partícep de la vida de la seva biblioteca

diumenge, 6 de setembre del 2009

L'estiu s'acaba...


I aviat a la platja ens haurem d'abrigar...

Ja ens agrada, ja, la feina. Ja l'estimem, ja, l'escola. Però que bé estàvem de vacances!

Si us serveix de consol, la biblioteca Marta Mata tornarà a estar oberta el dia 14 de setembre, plena de llibres nous, que ja us estan esperant!!!

(la imatge és de librosfera, http://librosfera.blogspot.com/)