dijous, 4 de desembre del 2008

Manolito Gafotas, d'Elvira Lindo




La Cristina, de la classe dels Pirates, em demana que recomani al bloc els llibres d'en Manolito Gafotas. Ella opina que l' Elvira Lindo és una de les millors autores de llibres infantils i juvenils en llengua castellana.


Jo he vist que a cinquè i sisè de Primària hi ha nens i nenes que s'ho passen molt bé amb els llibres d'en Manolito, però d'altres no hi troben la gràcia. A la biblioteca tenim aquests tres, ella n'ha publicat vuit o deu. Us recomano que llegiu el primer i, si us agrada, aneu fent.













També tenim la versió cinematogràfica del primer, però ja sabeu que, en general, és millor llegir el llibre abans de veure la pel·ícula. Per cert, hi ha dues pel·lícules amb el títol "Manolito Gafotas". La de Miguel Albadalejo és bona, i compta amb l'aprovació de l'autora. L'altra, que no sé de quin director és, un desastre. No us equivoqueu!


L'Elvira Lindo també és autora d'uns llibres infantils molt interessants. La protagonista és una nena que es diu Olívia, (no la confongueu amb la porqueta Olívia, de Ian Falconer) i viu situacions similars a les que pot viure qualsevol nen o nena. Els tenim al moble de Cicle Inicial i són escrits amb lletra lligada.