diumenge, 1 de març del 2009

Una bona pel·lícula: The reader

Aquest cop no recomano un llibre, sinó una pel·lícula. I no escric pels nens i nenes, sinó pels pares, mares i mestres.


El film "The reader", "El lector", del director Stephen Daldry, agradarà els qui s'estimen els llibres i la lectura, com diu el nostre bloc. També agradarà els qui s'interessen per la història, pel comportament de les persones, per l'ètica i la justícia. Es basa en una novel·la del mateix títol, de Bernhard Schlink.
Explica la relació entre Michael, un adolescent alemany, i una dona més gran. Una relació que s'intensificarà gràcies a les lectures que Michael fa, en veu alta, dels grans clàssics de la literatura. Vuit anys després, ell -convertit en un jove estudiant de Dret-, torna a trobar-se amb la seva antiga amant mentre està com a observador en un tribunal on es jutgen a col·laboradors de l'Alemanya nazi. A mesura que la trama avança, la pel·lícula alhora ens emociona i ens fa reflexionar.

1 comentari:

Carme Branchadell ha dit...

He vist el film The reader. Estic d'acord amb la bibliotecària, m'he emocionat i he reflexionat.
L'emoció: Com l'amor i l'afany de superació poden regir les nostres vides, fins i tot en condicions d'extrema desesperació.
La reflexió: Què és la moral? Podem veure amb una mirada tendra fins i tot un botxí. Perquè per sobre de les idees hi ha les persones amb els seus sentiments i, en el cas del film, amb la seva ignorància.
Recomano la peli a tot aquell o aquella que em llegeixi