divendres, 14 d’agost de 2009

Cinema pels més grans

També hi ha, a la nostra cartellera d'agost, adaptacions de llibres per a adolescents.
Naturalment, la del sisè Harry Potter. La pel·lícula es diu "Harry Potter y el misterio del príncipe". De les sis que hem pogut veure, les darreres ja no eren per a nens i nenes. Aquesta, menys. És la més tenebrosa i també la de menys acció de totes. Però si heu llegit els set llibres, no us la podeu perdre. El director és David Yates, el mateix que l'anterior. I els actors principals, per més que van dir que quan es fessin grans els haurien de canviar, segueixen essent, afortunadament, també els mateixos. Aquest és l'enllaç d'un dels molts tràilers que es poden trobar al YouTube:

L'altre pel·lícula per a joves és "Los mundos de Coraline". Insisteixo que és per a joves, perquè, pels seus personatges en 3D, sembla un film infantil. I no. Com tampoc ho és la novel·la original, "Coraline", de Neil Gaiman. L'inici de la història recorda la de Nàrnia: obrim una porta a casa nostra i... som a un altre món. Aquest és força més inquietant que el de l'armari de Lewis! Els dibuixos del film són de Henry Selick, autor també de "Pesadilla antes de Navidad" i de la versió de "James y el melocotón gigante" de Dahl. A mi Coraline m'ha agradat menys que "Pesadilla...", però molt més que "James...". Algunes crítiques que he llegit diuen que no és prou lograda, però aquesta sí que us la recomano.
Si us interessa:

2 comentaris:

lucia palazzi ha dit...

jo no he vist la peli m'he llegit el llibre que m'han dit que es millor, el llibre m'ha encantat!!! pero les meves amigues m'han dit que es millor la peli, però no!!!
bueno adeu!!!
un peto
lucia palazzi!!!

marcel ha dit...

Les dos pelis són bonissimes harry potter el misteri del princep es una historia d'accio, on l'ermione i en ron es fan "novios ".