dijous, 21 de gener del 2010

Històries reals

A la biblioteca hi podeu llegir aquests dos llibres, que tenen tres coses en comú: els protagonistes són animals i es basen en fets reals. I la tercera? Que tots dos són molt bonics.

El primer, Una mare per a l'Owen, s'inspira en un fet que va passar l'any 2004 a Parc Haller, una reserva natural prop de Mombasa. Una tortuga mascle de 130 anys, Mzee, va convertir-se en mare adoptiva d'un petit hipopòtam, Owen, que havia perdut la seva família en un tsunami. Marion Dane Bauer i John Butler, l'il·lustrador, ens ho expliquen en aquest magnífic àlbum de l'editorial Serres.



El segon, Amb en Tango som tres, està basat en la història de dos pingüins mascles del zoo de New York, Roy i Silo, que es van aparellar l'any 1998 i dos anys més tard van incubar un ou d'una altra parella que n'havia post dos. Justin Richardson i Peter Parnell van recollir-ho en forma de conte i Henry Cole ho va il·lustrar. El llibre el va publicar també Serres, ja fa uns quants anys.

He pensat en recomanar aquests dos àlbums perquè m'ha cridat molt l'atenció el que explica el bloc Quatre Petites Cantonades, referent a Amb en Tango som tres: va estar tres anys prohibit als Estats Units perquè, deien, promovia l'homosexualitat! Si voleu més informació sobre la censura de llibres als E.E.U.U., cliqueu aquí

2 comentaris:

anonim ha dit...

de que van aquest llibres?

la bibliotecària ha dit...

Doncs ja ho veus, van de famílies, d'adopcions, d'amor... però d'animals. Ja t'ho dic, són molt bonics! Llegeix-los, els trobaràs a la biblioteca.