diumenge, 23 de maig del 2010

Rupit, el pit-roig desconegut

Per què desconegut?
Perquè els nens i nenes de Suricates i Pingüins no localitzen de quin llibre s'ha escapat.Hem fet una nova jornada de La lliga dels personatges, aquest cop eren vint-i-vuit animals que havien marxat dels seus llibres i l'alumnat del Cicle Mitjà havia de saber qui eren i a quines obres pertanyien. Els van localitzar tots, meny tres.
Vam penjar el resultat a la cartellera de la biblioteca, i unes nenes de cinquè aviat varen localitzar en Lubiïtch i en Leo.
El primer havia fugit de Bebè Dodo, un àlbum on uns mariners en crisi troben un ou de dodo. El segon era de Neu, una història de llops que l'any passat vam recomanar en aquest bloc.














I ara ens queda el darrer que, lògicament, és el més difícil. Per eliminació sabem que es diu Rupit. Per la il·lustració, que és un pit-roig.

Qui pot ajudar els Suricates i els Pingüins? De quin llibre s'ha escapat en Rupit?

7 comentaris:

Lucía ha dit...

A mi em sembla que aquest és el protagonista d'un llibre de Miquel Desclot, potser m'equivoco...

Aina, de Rat-penats ha dit...

Jo, Aina Jorba Tort, he trobat de quin llibre s'ha escapat aquest pit-roig. És de "Vola qui vol" d'en Miquel Desclot

la bibliotecària ha dit...

Molt bé, Lucía i Aina!!!
Gràcies!
Feia dies que esperàvem que algú els localitzés.
Aina, quan l'hagis llegit, ja ens diràs si t'ha agradat. Em sembla que ets la primera que el tria...

angels ha dit...

Hola nenes i nens lectors de l'escola Orlandai, em dic Àngels i sóc mestra de l' escola Josep Mª de Sagarra. Nosaltres estem organitzan la nostra biblioteca, vaig venir a veure la vostra. Us felicito, a tots, però especialment a la Mariona, he aprés moltes coses de vosaltres, que m'agradarà transmetra-ho als meus alumnes. Sou molt afortunats de tenir aquesta biblioteca tan guapa i uns professors que us expliquen tants contes. Espero que algun dia els nois i les noies del Sagarra també puguin gaudir d'una bona biblioteca.
Vosaltres hi haureu aportat moltes idees.
Gràcies Mariona!
Una abraçada.
Àngels Cases

la bibliotecària ha dit...

Benvolguda Àngels,
Segur que d'aquí a uns anys al Sagarra tidreu una biblioteca tan bonica o més que la nostra, on s'hi farà moltíssima feina. És qüestió de proposar-s'ho, d'implicar força gent i de no tenir pressa. Poc a poc, bona lletra i tenir clar cap on es vol anar.
Moltes gràcies pel teu escrit!

julia armangué ha dit...

Em pensava que mai trobariem el rupit mira que jo em vaig pasar tota una hora e biblioteca buscan el rupit pero no hi va haber manea de trobar-lo i ho vaig deixar corre . Pèro el vas exposar el dia del joc ? Perque jo no recordo haber-lo vist.

la bibliotecària ha dit...

Sí que hi era, el dia del joc. Potser et va passar desapercebut. És que en aquell moment el llibre no l'havia llegit ningú, encara. I per això no us sonava, el personatge!