diumenge, 12 de setembre del 2010

El congrés de l'IBBY

Avui, darrer dia del 32è congrés Internacional de l'IBBY, a Santiago de Compostela. Han estat cinc jornades intenses de conferències, comunicacions, taules rodones i tallers.Hem conegut moltes persones de tot el món que ens han explicat experiències interessants. Hem escoltat reflexions d'especialistes que fa molts anys que es dediquen a la literatura infantil i juvenil. Ens fa l'efecte que hem après molt.
Cada dos anys es celebra aquest congrés de l'IBBY -Internacional Board on Books for Young people-, a diferents ciutats de tot el món. La darrera nit, sempre, es fa el lliurament del premi Andersen d'aquell any. Nosaltres hem tingut la sort, per aquest motiu, de conèixer i escoltar Jutta Bauer i David Almond -vegeu l'entrada del 30 de Març-. Va ser, segur, el moment més emocionant del congrés.
Però també ens han parlat, entre moltes altres persones, Manuel Rivas, autor gallec de La lengua de las mariposas o El lápiz del carpintero, i la Teresa Colomer, antiga mestra de l'Orlandai, i que ara és una de les persones més sàvies de l'estat espanyol en matèria de literatura infantil!Aquest any el tema del congrés era La fuerza de las minorías. Per això s'ha parlat força d'afavorir la lectura als grups de risc, als països en vies de desenvolupament, de la literatura en llengües minoritàries... i de moltes altres coses.

4 comentaris:

Galderich ha dit...

Ep, això sona molt interessant!

Felicitats per la vostra participació. Es nota una implicació que surt per tot arreu del bloc!

Reina B. ha dit...

Que bé! Espero que m'ho expliquis amb més detall.
A veure si t'animes i presentes una comunicació al proper!! Si és en un lloc bonic, encara vindrem a sentir-te :-)

la bibliotecària ha dit...

D'aquí a dos anys es celebrarà a Londres, a l'Agost. Jo no m'ho perdré, però d'oient, eh!

la bibliotecària ha dit...

Gràcies, Galderich. Els teus comentaris ens pugen la moral...