dimarts, 2 de novembre del 2010

La classe dels Pingüins recomana


Els/les Ping
üins us recomanem "Spiderwick" i "Vaig arribar d'Etiòpia".

Spiderwick
va de tres germans que se'n van a viure a una casa vella de la seva tia i llavors, jugant, descobreixen una biblioteca secreta. Hi ha un llibre de l'Artur Spiderwick i a dins hi troben una nota que diu: "en un arcón grande y profundo está mi secreto para el mundo, si lo sencillo puede ser doble, pronto verás que mi empeño es noble. Arriba, arriba, siempre arriba, que tengas suerte, amigo o amiga" i llavors descobreixen que hi ha com un ésser màgic i viuen moltes aventures.

Vaig arribar d'Etiòpia
tracta sobre uns pares que volen adoptar una nena d'Etiòpia i la mare li explica a la nena tota l'adopció .


També ens han agradat molt aquests dos llibres que es diuen:"La puerta" i "El Senyor Silvestre"

La puerta ens mostra una porqueta que vol anar a dutxar-se, llavors entra la mare amb el germà petit i comencen a dutxar-se ells, després els germans entren a fer pipí i... altres coses que millor no dir. Encara entra el pare per rentar-se les dents, la nena ja n'està farta perquè ningú la deixa fer i encara, finalment, entra el gat. Per fi la deixen sola i es va pot dutxar.

El Senyor Silvestre
tracta d'un nen que es diu Maurici que es muda a una ciutat nova i tot són problemes, fins que coneix el senyor Silvestre a l'escala de casa seva. És un senyor amable que sap fer les millor galetes de taronja del món, sap on fer una collita de paraigües al parc i com s'ha de parlar amb els elefants. També sap ajudar a en Maurici a desempallegar-se d'uns companys de classe molestos i fins i tot sap com convertir el cap de la mare en una persona amable i cordial.

6 comentaris:

Ester ha dit...

Tinc moltes ganes de veure i llegir els vostres treballs, segur que són fantàstics!
Continueu llegint i recomanant!

MARIA U. ha dit...

A mi m'agradaria llegir el llibre d'Etiopia,perqué jo soc d'Etiopia.
Aquet llibre si mireu al final trobareu paraules amb l'idioma d'Etiopia,es diu "HAMARINYA" no se molt be com s'escriu però crec que és així.

Margot ha dit...

A mi m'agradaria llegir el llibre de "Spiderwik" perquè tothom se l'ha llegit i diuen que es molt xulo.
No se gaire de que va però crec que es de detectius. Si llegiu aquest comentari recomaneu-lo , perquè així podré saber de que va. Moltes gràcies si ho feu!

Maria S. ha dit...

A mi em va molt bé que recomaneu llibres. Moltes vegades no sé quin llibre agafar i el que faig el dia abans és entrar al bloc i mirar quins llibres recomaneu. L'endemà, a la biblioteca ja sé què puc agafar

Reina (mare de l'Abebe) ha dit...

Maria U.: el llibre d'Etiòpia té la gràcia que està escrit per una mare que realment ha adoptat una nena etíop (no és un llibre de ficció). I en els dibuixos hi ha coses que els que hi hem estat reconeixem: el taxi d'en Tamiru, el Dr. Markus, els carrers i mercats. Però clar que l'enorme Mercato d'Addis és impossible de reproduir en un dibuix!! El llibre està escrit des de la perspectiva de la mare que explica a la filla la seva història de quan la van adoptar. El vocabulari amarinya (sense h-) del final realment és molt curt; no en treuràs gairebé res. Bona lectura!

la bibliotecària ha dit...

Margot, vaig llegir el teu comentari, però mai em recordo de fer el que em demanaves.
Recorda-m'ho a la biblioteca, que hem de recomanar els Spiderwicks!