diumenge, 20 de febrer del 2011

Els cent anys de Leo Lionni

L'any 2010 es va celebrar el centenari del naixement de Leo Lionni. Anem amb retard, però més val això que no pas no celebrar-ho!

Qui va ser Leo Lionni? L'autor dels preciosos contes d'en Frederick, i molts d'altres.
Va néixer a Amsterdam l'any 1910. Va dedicar la seva vida a l'art i fins que va fer cinquanta anys no va començar a pintar i escriure àlbums per a nens i nenes.

Al seu primer llibre, Petit blau i petit groc, una història sobre l'amistar per damunt de les diferències, es posa de manifest el seu amor pel món dels colors. 
Va treballar sempre el collage i la taca de color, mai la línea, dotant les seves il·lustracions d'una gran expressivitat.














Darrera les seves obres hi ha idees que tenen força: Frederick ens parla de la bellesa de les paraules, i El somni d'en Mateu de l'amor per l'art. 



Neda-que-neda és un cant a la solidaritat, i La casa més gran del món una "lliçó" d'acceptació de cadascú tal com és. 

El seu darrer llibre, Una pedra extraordinària, explica la divertida història d'una troballa amb sorpresa.


Editorial Kalandraka va fer una interessant pàgina d'homenatge, reproduint les seves paraules extretes de diverses entrevistes

i Randomhouse, la seva editorial en llengua anglesa, ens ofereix un lloc web ple d'imatges i recursos




2 comentaris:

laia ha dit...

Molt bon dia. A final de curs, abans de les vacances i per acabar la cartellera , varem fer una mini-exposicio sobre Leo Lonni . Els nens i nenes de Cicle Inicial van quedar molt encantats dels llibres d'aquest autor i alguns varen fer un treball ben bonic . La comissio de biblioteca va fer servir aquestes dues pagines que recomanes. Moltes gracies

la bibliotecària ha dit...

Laia,
Ara deu ser difícil veure algun d'aquests treballs, oi?