divendres, 15 de juliol del 2011

En Fermí i la Valentina, del Mas Casablanca

Segurament coneixeu aquest llibre, tot i que a l'escola no el teníem:


La setmana passada vaig saber que la seva editora, la Roser Romaní, és una ex-alumna de l'escola Talitha. La vaig conèixer i li vaig assegurar que m'acostaria a Taradell, a visitar el Mas Casablanca, on ella viu i treballa. Ahir mateix hi vaig anar.
Mireu quin lloc més bonic:


Les escoles de tot Catalunya visiten la casa, i aprenen moltes coses sobre la vida a pagès.
La Roser va ser molt amable i també me'n va explicar unes quantes, mentre em mostrava l'hort, el bestiar, la maquinària... 

 













 


Però això no és el millor. El millor, és clar, està relacionat amb els llibres. La família Romaní fa una feina apassionant de divulgació, a través del llibre que inicia aquesta entrada, i d'una col·lecció de dotze volums, dirigits als nens i nenes.

A la seva web hi trobem aquest escrit:
"El contacte directe amb els nens i nenes que ens visiten des de fa anys, ens
ha fet evident l'interès que hi ha pel món rural i la vida a pagès. Per això hem
decidit crear una editorial, Edicions Casablanca, que ofereix una col·lecció de
contes on, combinant la nostra experiència amb el talent creatiu de l'Scaramuix,
es posa a l'abast de tothom, els coneixements que tenim sobre aquest món.

En aquesta col·lecció mostrem tots els aspectes de la vida a pagès al llarg de l'any, dedicant un conte a cada mes. Expliquem els canvis que es produeixen a la natura i la incidència que tenen en les feines del camp, a l'hort i a la granja. I ho fem seguint les peripècies de dos habitants de la casa que, per la seva condició, en coneixen tots els racons i estan al cas de tot el què hi passa: en Fermí i la Valentina".




A partir de les imatges reals, Scaramuix, l'il·lustrador, fa els dibuixos
Hem comprat la col·lecció sencera. Al setembre la trobareu a la biblioteca!


2 comentaris:

Montse ha dit...

Has fet una bona compra. A la biblioteca també en tenim algun, no tots.
Un dia, em sembla que pel canal 33, vaig veure un documental que parlava d'ells. Em va interessar i vaig buscar. Encara no els he aprofitat prou. La quitxalla que els han llegit, els hi ha agradat La Valentina i les seves aventures.

la bibliotecària ha dit...

Oh, Montse, canvi d'imatge!!!
L'Assumpció Lissón, bibliotecària escolar veterana que admiro, sempre diu que no comprem col·leccions senceres. Que mirem els números un a un, i ens quedem els millors. Segur que té raó, però jo sóc una mica compulsiva comprant llibres! Es tracta d'una col·lecció que segueix el pas de l'any, i per això... ja et diré quin ús en fem, a part de "disfrutar" llegint-los!
Ei, bon estiu!
Mariona