diumenge, 9 d’octubre del 2011

Jordi Vila Delclòs exposa a la Sala Rovira

Des del 4 d'octubre fins el 8 de novembre. No són gaire dies, aprofiteu l'oportunitat.
 
I és que Vila Delclos és un il·lustrador fora de sèrie. De vegades els seus dibuixos ens recorden el Junceda dels nostres pares, d'altres són art impressionista. Amb les seves il·lustracions pot crear un món sencer, com veiem a l'exposició de la Sala Rovira amb els dibuixos pel llibre La vida y la poesía de Federico García Lorca, que Edebé està a punt de publicar; o pot elevar una portada de revista infantil a la categoria d'obra d'art, com podreu veure més avall.





















Joan Vila Delclòs és de família d'artistes. El seu besavi era Joan Vila Cinca, pintor paissagista, els seu avi, Antoni Vila Arrufat, pintor i gravador, el pare, Joan Vila Grau, pintor, vidrier i ceramista, el germà, Eusebi Vila Delclòs, pintor i fotògraf... No hem vist l'obra de l'avi i el besavi, però sí coneixem i admirem la del pare i del germà. I ell és, actualment,  un dels il·lustradors que més ens agraden.
El taller del meu avi, de Joan Vila Delclòs
No ens ha d'estranyar que, sovint, quan els nens i nenes comenten un llibre il·lustrat per ell ens diguin: "M'han agradat molt els dibuixos..."
A la nostra biblioteca en tenim una dotzena llarga, de llibres seus. Vegeu-ne alguns:




4 comentaris:

Galderich ha dit...

Bones il·lustracions. Ens hi passarem perquè veure originals dels llibres no es pot fer cada dia!

Per cert, també ha d'estar emparentat amb en Cesc.

Anònim ha dit...

Ohh! Quines il·lustracions!! Hi anirem!! A l'artista de la casa segur que li agradaran. Gràcies per la recomanació. Reina + Abebe

Paulina ha dit...

"Vola qui vol" és un llibre molt bo perquè té il·lustracions molt maques

Nico C. (6è) ha dit...

El llibre “La samarreta de la Fatimetu” jo l’he llegit. És molt xulo. Juguen a futbol al desert del Sahara i es fan ells les samarretes. I la pilota és de paper.