dissabte, 24 de març del 2012

La invenció de l'Hugo Cabret, de Brian Selznik


L'èxit de la pel·lícula "Hugo", de Martin Scorsese, fa venir ganes de llegir el llibre de Selznik. 


Mireu el que diu la Paula, de la classe de Marsupilami:

 La invenció de l'Hugo Cabret és la primera novel·la gràfica que llegeixo. Una novel·la gràfica és una novel·la que s'explica mig amb il·lustracions, mig amb text. Vull dir que les il·lustracions també expliquen la història, no com en els contes, que les il·lustracions només hi són per a descriure el text. 
A mi m'està agradant molt, aquest llibre! Quan l'acabi aniré a veure la pel·lícula al cinema. 
El protagonista és l'Hugo Cabret, que viu a una estació, en una mena de cambra secreta. L'Hugo s'encarrega que tots els rellotges de l'estació funcionin. Si voleu saber més, haureu de llegir el llibre!
Les il·lustracions són molt boniques, i sorprenentment difícils de copiar. Ho expressen tot molt bé.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Amb l'Abebe vam anar ahir a veure la pel·lícula. Quina casualitat que facis avui l'entrada del llibre! La pel·lícula és una mica llarga i lenta, però està bé. A més, és interessant per les Panteres que aquest any feien un cicle d'història del cinema. Reina

Paula Boix ha dit...

Mariona, jo no sóc de Suricates, sóc de Marsupilamis!!!

De totes maneres, moltes gràcies per haver penjat el meu treball al bloc.

PAULA BOIX

la bibliotecària ha dit...

Perdona, Paula, ara mateix ho soluciono!
Mariona

la bibliotecària ha dit...

Reina, algú ho havia de dir!
Totes les crítiques que han aparegut a la premsa la deixen molt i molt bé, però a mi m'ha arribat per diversos camins que es fa una mica llarga. Per això jo no he anat encara a veure-la.
Gràcies

Anònim ha dit...

No he buscat exactament el metratge, però durava més de dues hores. A més, em va semblar una mica lenta (però això ja és una cosa subjectiva; el metratge, en canvi, sí que és una dada objectiva). De totes maneres, em va agradar prou! Reina

Blanca ha dit...

Tens raó, Mariona. Sovint mirem el blog de la biblioteca de l'escola però, molt@s, gairebé mai ens animem a esccriure-hi algun comentari.
Avui, a més a més de felicitar-te perquè ets una "crak", et vull preguntar si aquest llibre et sembla adequat per a un noi de 16 anys. Gràcies.

la bibliotecària ha dit...

Gràcies, Blanca, per escriure-hi!
Jo crec que a setze anys la història queda curta, però la principal virtut del llibre és la il·lustració, i això un noi de setze anys amb inquietuts artístiques ho valorarà molt, segur.
A banda de la intriga i l'aventura, el llibre parla de Georges Méliès i la història del cinema. Això també li agradarà, crec.