dijous, 31 de maig de 2012

El cel és blau, la terra blanca, de Hiromi Kawakami

Vam celebrar la quarta sessió del nostre club de lectura.
Aquest cop el llibre era d'una autora japonesa. Per això vam ambientar degudament la biblioteca:Si no ens vam equivocar, a l'entrada hi deia "Benvingudes" i a l'interior "al Club de Lectura".

El cel és blau, la terra blanca, va merèixer opinions menys homogènies que els altres llibres que hem llegit fins ara al club. A algunes lectores -no aconseguim la presència de pares ni mestres de sexe masculí- els havia costat connectar amb l'estil de l'autora japonesa, o potser fins i tot amb la vivència de les relacions personals de la cultura japonesa. Però, com ens ha passat a cada sessió, la lectura compartida va motivar que, després de parlar-ne prop d'una hora, totes nosaltres apreciéssim  en el llibre noves qualitats que amb una lectura personal potser no havíem valorat.


És per això que fem, en acabar el curs, una valoració molt positiva de la nostra activitat d'aquest any, i us convidem a participar de les nostres trobades el curs que ve.
Com sempre, vam acabar la sessió amb un àpat, aquest cop, naturalment, japonès:
:

Ja hem triat la primera lectura del proper curs. Serà

Estimat Michele, de l'escriptora italiana Natalia Ginzburg:

En la versió castellana:

Sabreu més coses de l'obra triada clicant damunt les portades, o bé tafanejant els blocs que en parlen, com el que us hem enllaçat amb el títol del llibre.

La data de la propera sessió:

Dimecres, 26 de setembre, a 2/4 de 8 del vespre

Llegiu el llibre aquest estiu, i sereu molt benvinguts i benvingudes al nostre club de lectura!

1 comentari:

Maria-Reina ha dit...

Doncs felicitats i fins el curs que ve! Llegirem la novel·la durant l'estiu i intentarem venir! Reina