diumenge, 8 de març del 2015

María, d'Eva Mejuto i Mafalda Milhöes, el 8 de març



Aquest any hem triat un conte d'Eva Mejuto, il·lustrat per Mafalda Milhöes, per celebrar el 8 de març, Dia de la Dona. El va publicar OQO el febrer del 2014.

La protagonista, la María, vol que el seu marit, en Benito, s'adoni que a casa seva les feines estan mal repartides. A base d'exigir la seva col·laboració per fer el pa que ell li demana, la María aconsegueix que en Benito s'adoni que les tasques domèstiques s'han de compartir.



El text és un poema d'estructura acumulativa, amb força sentit de l'humor. Les il·lustracions expliquen més que el text i tenen gràcia. Per exemple, el poema no ho diu, però a les estones lliures la Maria llegeix o gaudeix del seu Mac. La tècnica utilitzada també és original. 













Ens semblava que la història s'assemblava molt a la del ja clàssic Corre, Maria, afanya't, dels danesos Bodecker i Blegvad (Lumen, 2002). Hi ha moltes coincidències: un poema, el nom de la protagonista, les feines que va fent, l'actitud del marit..., però hem llegit el text de l'editorial OQO i hem hagut de reconèixer que és, realment, un fet casual. Us deixem l'enllaç  d'OQO i us recomanem la seva lectura.


 








Com cada any amb el llibre triat, hem penjar el conte sencer al rebedor de la biblioteca, perquè tothom el pugui llegir:




2 comentaris:

laia ha dit...

Molt bon dia , Mariona.
Aquesta recomanacio , m'ha fet pensar en un llibre que segurament coneixeu ..."Afanya't Maria".
La temàtica es molt similar ...un home que no fa res a casa i a la fi li cauen els bunyols pel cap...Crec recordar que es d' un poeta d'un pais nòrdic i l'il.lustrador també, amb unes il.lustracions plenes de detalls,,,i gats,,,

la bibliotecària ha dit...

Sí, Laia, és aquest dels autors danesos que anomeno a l'entrada: "Corre, Maria, afanya't". Jo em creia que aquest, el gallec, estava inspirat en aquell, però sembla que no.
Gràcies