dissabte, 7 de novembre del 2015

Manga a la biblioteca de l'escola




Ha acabat el Saló del Manga a Barcelona amb un èxit absolut. Això és el que ens ha motivat a exposar el que tenim de manga, a l'escola.
Ens ha costat anys decidir-nos a comprar algun còmic japonès, a la nostra biblioteca. L'alumnat més gran el demanava i nosaltres el trobàvem una mica massa dur, excessiu, de vegades violent. 
Vam comprar fa un any el primer volum del Detectiu Conan, amb gran èxit de lectors: 


Aquest setembre vàrem presentar aquest dos volums d' El dulce hogar de Chi (no vam trobar els primers), un còmic acolorit i dolcet, que no té massa a veure amb el manga que estàvem acostumades a veure a les botigues especialitzades. És de Konami Kanata, de Glénat, però ja no l'editen. 




 


El gat  Maulet tampoc és el còmic habitual, però certament és un còmic d'autor japonès, el gran Satoshi Kitamura, de qui tenim molts més contes a la biblioteca. És de l'editorial Símbol.












La segona part de l'exposició l'hem dedicat a l'Anime, el cinema d'animació japonès. Tres films del gran Hayao Miyazaki:
  
En podeu trobar molts més al mercat, però aquestes tres pel·lícules són les que ens han agradat més. Miyazaki té, de vegades, un punt d'inquietant que el fa poc aconsellable pel públic de primària.

També de la factoria Ghilbi, però d'un altre autor, Hiromasa Yonebayashi, la història de l'Arriety i els diminuts:


I no podia faltar la història de Marco, la versió japonesa de De los Apeninos a los Andes, un dels contes del clàssic Cuore, d'Edmondo d'Amicis.

2 comentaris:

laia ha dit...

http://l.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.nuvol.com%2Fnoticies%2Fmaquines-expenedores-de-contes%2F&h=qAQEvfCMG&enc=AZOQIs2YmRwDpkPnr6kvlI3oTUwGnfzMOXwD5SjtzD9PgrgeHj6FDiSIY5hAfLumuGQYPAuyzolZpHJ2ClOXccUA5Ux9n2rQasTeTxfUc1jPTkOZtoo7u8tzZrqc0-dwNEZX_zKMDxJP8vOFEGCePg_QnZJTtYgYNloqeUpXPpHK77KH6P4BfUf33MVJ2hYY5xykuNaMbiLnu4KYKlK7Vh0j&s=1.
Molt bon dia, Mariona . He llegit aquesta noticia al facebook i he pensat que et podria interessar...una màquina que regala contes a la gent de Grenoble...
Molt bon cap de setmana
Laia

la bibliotecària ha dit...

Gràcies, Laia!
Aquest cap de setmana miro d'explicar-ho al blog. Trobo que és una idea boníssima
Mariona