diumenge, 24 d’abril del 2016

Presentem els llibres sobre la llegenda de Sant Jordi

L'exposició de llibres d'aquesta quinzena no podia ser cap d'altra:


Tenim unes quantes versions de la llegenda de Sant Jordi. Però no totes són al cistell. Algunes pengen al sostre, davant la mirada estranyada del drac:

                             

I aquesta altra, que només es pot llegir a les fosques, és damunt d'una caixa, on les criatures poden entrar a mirar després d'haver-la il·luminat una estona amb la llanterna:


És que aquest any l'exposició l'ha dissenyat la Pia, la nostra estudiant en pràctiques, i ha volgut fer un espai interactiu:


Mireu quina proposta:

Els nens i nenes disposen de papers, llapis i xinxetes per penjar la seva resposta.
Us en reproduïm alguna: 

Si jo fos el drac de Sant Jordi menjaria verdures, perquè són saludables i, en canvi, la carn no m'agrada...

Si els Lleons fossimel Drac ens faríem amics de Sant jordi i l'ajudaríem a salvar altres pobles, altres prínceps i princeses d'arreu...

No trauria foc, sinó aigua per apagar incendis...
Aquestes dues són les darreres versions de la llegenda de Sant Jordi que hem comprat. Els dos llibres acaben d'aparèixer:




Vet aquí...Una llegenda de Sant Jordi és d'en Joan Portell, amb unes magnífiques il·lustracions (un collage de dibuix i fotografia) de Sebastià Serra. El text juxtaposa dues històries, la llegenda clàssica que els dos nens protagonistes escenifiquen a la sorra d'una platja, i la realitat del nen que és a punt d'embarcar-se en una pastera cercant una vida millor per a ell i la seva família. Un molt bona idea d'en Joan Portell. El llibre és d'Andana. 

L'altra, La llegenda de Sant Jordi, explica la història que tots coneixem, però en forma de versos de Màrius Serra. Les il·lustracions, de Cristina Losantos. És un conjunt clàssic i molt bonic. L'ha editat Estrella Polar.