diumenge, 2 d’abril de 2017

La 4a Marató de la Lectura al carrer


Divendres vam celebrar la 4a Marató de la Lectura als carrers de Sarrià.


Com us hem explicat en les edicions anteriors (2014 , 2015 , 1016) aquest acte l'organitzem les bibliotecàries i bibliotecaris de les escoles públiques de Sarrià-Sant Gervasi, conjuntament amb alguns instituts de la zona. L'Ajuntament del Districte col·labora des del primer any en els aspectes tècnics.

Enguany va fer la presentació la Marga Gallifa, de l'escola Orlandai. Vam dedicar la festa a Glòria Fuertes, la poeta que va néixer fa 100 anys, i a J. V. Foix, el poeta de Sarrià que va morir en fa 30:


Els nens i nenes de 3r i 4t varen llegir poemes i contes davant d'un públic molt atent:

A continuació vam dirigir-nos a la placeta del Roser, on les tres biblioteques públiques de la zona (Clarà, Josep Miracle, Joan Maragall), com els altres anys, recollien els punts de llibre que responien una pregunta: "Què és per a tu la biblioteca?"Davant de la parròquia, les biblioteques havien condicionat unes zones de lectura...


...on tots els nens i nenes van gaudir una bona estona, per passar després a la darrera activitat del matí:


A la plaça de Sarrià, Tantàgora Serveis Culturals havia muntat aquesta instal·lació. Els nens i nenes es repartien lliurament per tot l'espai i s'asseien a terra davant d'un dels llibres:Després de mirar-se'l una estona, triaven una il·lustració.Amb les peces d'un joc, intentaven construir quelcom que la imatge els hagués suggerit:

Tots, grans i petits, varem quedar molt contents de l'activitat.

Ara ja sabem, després de quatre convocatòries, que la Marató de la Lectura al carrer té corda per a molts anys!

Cap comentari: