dilluns, 17 de juliol del 2017

Ciutat Maragda, a Catalunya Ràdio


Des del mes de juny Catalunya Ràdio ens ofereix un bon programa de literatura. Conduït per David Guzmán, el podreu escoltar tots els dissabtes d'onze a dotze de la nit.

El primer el van dedicar a la iniciació a la lectura amb una molt bona entrevista a Lara Reyes i els seus alumnes de l'escola Francesc Aldea, de Terrassa, que no us heu de perdre.
El darrer, de dissabte passat, era una "Oda a les llibreries"


David Guzmán explica:

Sovint els grans noms i els grans títols de la literatura universal queden sepultats per l'allau de novetats. Poques vegades es parla de "literatura", sinó únicament de "llibres". Però la "novetat" en si mateixa no és un valor literari ni periodístic.

A "Ciutat Maragda", doncs, es parlarà de literatura, clàssica i moderna, amb especialistes i comunicadors literaris, i amb una mirada oberta a la diversitat de perspectives: la dels autors, però també la dels editors, els llibreters, els traductors, els educadors... I, naturalment, la dels lectors, amb la complicitat de les biblioteques i els clubs de lectura de tot el territori català, amb els quals compartirem la lectura de diferents títols que després podran formar part d'una tertúlia en el programa de ràdio.

D'aquesta manera, a banda de fomentar la lectura i la participació, el programa farà una especial incidència en la divulgació, la prescripció i el reconeixement de la literatura catalana i universal; farà divulgació del sector del llibre en català; potenciarà les llibreries i la xarxa de biblioteques de Catalunya; i treballarà també per connectar el món de la literatura amb les escoles i els instituts.

Ens interessarà molt aquest programa!