dissabte, 14 d’abril del 2018

Biblioteques a Cali


Hem tingut el privilegi de visitar, acompanyades per las autoritats pedegògiques de la ciutat de Cali, un parell d'escoles i un parell de biblioteques públiques.


A Cali hi ha 61 biblioteques públiques. És molt, però insuficient, perquè es tracta d'una ciutat immensa: dos milions i mig d'habitants.

Aquesta és la biblioteca de l'escola Pública Nuevo Latir, a un barri molt desafavorit. Ha comptat amb l'ajut d'una institució privada per aconseguir una de les millors biblioteques de la ciutat:




A l'escola pública Santa Librada. Quan no hi ha col.laboracions externes, la realitat és una altra. Les mestres ens explicaven com es senten abandonades per les institucions públiques...



Biblioteca pública El Jardín, compartida amb una escola que és al costat mateix. Aquesta és una solució per aconseguir que les escoles tinguin biblioteca. Segons la llei totes les escoles n'han de tenir, però ens han explicat que no és així en moltíssims casos:




A una escola privada, El Prado, de la Cooperativa Comfandi. Quan hi ha mitjans es poden fer biblioteques molt ben dotades:



I, per acabar, la del Centre Cultural Comfandi, on hem estat fent el curs. És una biblioteca de somni, per les persones cooperativistes i per tota la població, sempre i quan pagui una quota:





Cali és una ciutat que lluita per la pau i la cultura, com ho fa Colòmbia sencera. Però els queda molt camí per recórrer, i molta corrupció per combatre. Crec que això és el més important que hem après aquests dies.