dimecres, 14 d’octubre del 2009

I més llibres de coneixements!

No us imagineu que només comprem llibres de Ciències Naturals, no. Mireu l'expositor, llibres de geografia, d'història, d'art... A la biblioteca hi ha de tot.




Avui us volia comentar aquest llibre que s'anomena I Picasso pinta Guernica, d'Alain Serres. L'ha editat Alberdania. Explica qui va ser Pablo Ruiz Picasso. I aprofundeix especialment en quan i per què va pintar l'obra anomenada Guernica. Presenta els dibuixos previs a la pintura, analitza molts detalls de l'obra i, al mateix temps, explica als nens i nenes el que va ser la Guerra Civil Espanyola i també, un mica, la Segona Guerra Mundial. El llibre és, finalment, un cant a la Pau.







A la biblioteca en tenim un altre, Guernica, que fa un plantejament similar. És d'Heliane Bernard, de l'editorial Hipòtesi. El més impactant, en aquest, són les il·lustracions d'Olivier Charpentier, només a tres colors, que expliquen molt bé el bombardeig de la població de Guernica i tot l'horror experimentat per Picasso. Al final del llibre hi ha una explicació del context històric, molt ben documentada i il·lustrada.


4 comentaris:

Anònim ha dit...

Mariona aquest llibre dels cavalls l'has posat a les dues cartelleres.
De què és, de naturals o de socials?

Lucía Palazzi ha dit...

A mi m’encanta la pintura però no m’agrada gaire el Guernica en concret

la bibliotecària ha dit...

Benvolgut anònim/a,
El llibre "Petits grans genets" explica moltes coses sobre els cavalls: com són, com s'alimenten, com es comporten... però una bona part del llibre està dedicat a l'esport de l'equitació: com es munta a cavall. Per aquest motiu va aparèixer a l'altra cartellera, dels llibres que no eren de Ciències Naturals.

Marcel ha dit...

El llibre de les ciutats m'encanta. Les socials són el meu fort. He après molt.