dissabte, 2 de gener del 2010

El llibre digital


La primera entrada de l'any per donar la benvinguda als llibres digitals. Tot sembla indicar que el 2010 serà l'any de la seva normalització entre nosaltres.

Com mostra la fotografia, aposto por una coexistència tranquil·la entre els dos tipus de llibres.

Segurament l'ascenció del llibre digital afectarà a les vendes dels llibres de butxaca. O a tot tipus de llibres, no ho sé. Però us imagineu un àlbum il·lustrat de format italià (els apaisats), amb un dibuix a doble plana, en llibre digital? I els llibres amb pop-ups?Jo crec que, en alguns terrenys, no hi ha competència possible.

I, després de tot, també es va dir, quan va aparèixer el vídeo, que la gent deixaria d'anar al cine. Ara mirem DVDs però seguim anant al cine, i si n'han passat, d'anys!

Com a en J. V. Foix, tant de bo ens exalti el nou, però ens enamori el vell.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

A mi, la veritat, els llibres digitals no m'exalten gaire. M'agraden més els de tota la vida.

BLANCA ha dit...

Doncs,sabeu què? Els reis m'han portat un d'aquests desconeguts i, alhora, atractius llibres digitals. Jo estic per la coexistència, o millor per la convivència, plena, pacífica i enriquidora d'aquesta nova eina. És clar que m'hauré de "posar les piles" perquè, mireu quin dia som, i encara no l'he obert! Segur que si hagués estat un llibre de paper ja l'hauria fullejat... I és que les noves tecnologies ens empenyen però també ens demanen molt de temps. Ei, jo, però, no deixaré de tocar paper, ni de subratllar, ni de regalar... llibres!
BLANCA

Maria(Guineus) ha dit...

aquests llibres digitalsestan molt be peró a mi m'agraden bastant més els normals perque a mi m'agrada anar pasant pàgines i que quan estàs al moment més intrigant ve la mare i et diu marxem. Fa molta ràbia.

Petons,

Maria

Ri ha dit...

Jo vaig veure al telenoticies que ho anunciaven! Crec que està molt bé, perquè a diferencia de la televisió o l'ordinador, no fa mal als ulls. Va molt bé poder subratllar el llibre digital, les frases que t'agraden més etc. , perquè si subratlles en un llibre de fulls, després no ho pots treure, en canvi en el llibre digital si. (Pots escriure amb un boli especial sobre la pantalla, i borrar-ho). Crec que és una bona manera d'estalviar paper. :D