dimarts, 2 de febrer de 2010

Janell Cannon: no hi ha animals dolents


Hi ha animals que ens semblen menys "simpàtics" que els altres? Que ens fan fàstic o que ens fan por?Hi ha animals que el cinema ha presentat com a "dolents" de la pel·lícula (Penseu en El rei lleó i El llibre de la selva de Disney, o en tot el cinema de vampirs...)

Una autora americana, Janell Cannon, ja fa més de quinze anys va escriure i dibuixar aquests preciosos àlbums, protagonitzats per la Stelalluna, la Verdi i en Pindulí, on reivindicava tres animals, els rats-penats, les serps i les hienes, i ens els presentava com el que són: animals com els altres, simpàtics, tendres i que contribueixen a la conservació del seu ecosistema.


 

En acabar cadascun dels tres contes, editats per Joventut, l'autora afegeix unes observacions o notes sobre cada espècie, molt interessants de llegir.

2 comentaris:

Rita, pingüins ha dit...

Aquesta història m'agradat molt, perquè a molts contes els ret-penats,les serps i les hienas, els fan fer dolents, encanvi en aquets contes no.

Alba Piquer ha dit...

Es veritat que no hi ha animals dolents, el que hi ha es animals més ferotges que altres o que fan més mal que altres però això no vol dir que siguin dolents.