diumenge, 14 de març del 2010

Miguel Delibes

Delibes no era un escriptor que es dirigís als nens i nenes. Però ens sembla que aquest bloc no pot deixar de recordar la figura de Miguel Delibes, que acaba de morir. Era un gran novelista i un defensor del medi ambient, quan ningú parlava encara del medi ambient!

A la biblioteca hi tenim un llibre seu, Tres pájaros de cuenta, que sí que el va escriure pensant en vosaltres. A la introducció us diu que no és un llibre de contes, sinó d'històries autèntiques, i que el va escriure perquè servís per fer augmentar el vostre amor i interès per la natura. Parla de tres ocells, la grajilla, el cuco i el cárabo. Que en català serien la gralla, el cucut i el gamarús. Jo crec que aquest llibre, llegit a poc a poc i sabent que parla d'aquests animals a través d'històries viscudes pel propi Delibes, us pot agradar molt.
































Fa anys a l'escola hi havia nois i noies de setè i vuitè d'EGB, i els oferíem una llista d'una dotzena d'obres de literatura castellana contemporània. Ells, els de vuitè, n'havien de llegir tres, un cada trimestre. A la llista n'hi havia dos de Miguel Delibes: El príncipe destronado i El camino. Cap dels nois i noies que els van triar van patir cap decepció, al contrari.













Quan hagin passat uns quant anys, recordeu-vos d'aquest autor i de les seves novel·les. Les que ja hem dit i les altres: Las ratas, Diario de un cazador, Los santos inocentes, Cinco horas con Mario, La hoja roja... i moltes més. Llegiu-les. Recordeu-vos-en!

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Mariona, quin bloc tant xulo!!
Sóc la Maria del màster i et volia ensenyar això que he trobat fa pocs dies!
Penso que és un bon recurs per les biblioteques d'aquestes escoles tant xules com la teva!
T'enganxo el link http://www.puc-pac.com
Espero que t'agradi!
Un petó!

la bibliotecària ha dit...

Gràcies, Maria.
M'ho miraré, i tant!
Una abraçada
Mariona