diumenge, 11 de juliol del 2010

Els llibres de coneixements

Llegeixo al País de diumenge:"Un libro de divulgación es un placer, no un deber.Ha de abrir una ventana, pues eso son los libros de divulgación: ventanas para ver el mundo". El fragment pertany a un text de Núria Barrios sobre els llibres de divulgació de coneixements per a nens i joves, que m'ha agradat molt de llegir. Creieu que les webs de divulgació -que, naturalment, també són finestres al món- poden ser fonts de plaer? Jo diria que un dia potser ho seran, però ara encara no. Ara són només font de coneixement. Potser tot arribarà. A cap web trobareu textos i imatges com les dels dos llibres que avui us presento.

Un, per a nens i nenes grans, el mateix que recomana la Núria Barrios, Este cuerpo es humano, de Grassa Toro. Ella diu: "Éste no es un libro de anatomía al uso: no habla sobre el cuerpo que tenemos, sino sobre el cuerpo que somos". És una obra excel·lent, amb il·lustracions molt innovadores de José Luis Cano. A classe l'hem fet servir en diferents ocasions i ens ha interessat molt.L'altre, per a totes les edats, també el vaig comentar a la revista de l'escola. És Un libro en tamaño real, de Jorge Doneiger. Hi ha unes imatges espectaculars, sorprenents, totes de mesura real, acompanyades de textos que desperten la curiositat i l'interès de nens i nenes petits i grans.Quan tornem a l'escola, els trobareu a la biblioteca

3 comentaris:

Reina B ha dit...

Potser en lloc d'esperar la tornada de l'escola anirem a buscar el de la "mida real" a la Clarà...

la bibliotecària ha dit...

Feu-ho, no en dubtis. Us agradarà a tots dos!

Reina B ha dit...

Val. Ho farem. Per cert, hem vist a la "A peu de pàgina" uns llibres primets però de format gran, amb petites històries d'animals en anglès, amb dibuixos prou correctes i acompanyats d'un CD amb la narració de la història. I tot, per uns 7 euros. Penseu si us interessen per l'aula d'anglès o per la biblioteca. Potser ens veiem un dia de la setmana que ve.