dilluns, 13 de febrer del 2012

Els nens i nenes recomanen

En Maurici, de la classe de Pingüins, ha llegit El noi del vestit, de David Williams, editat per Estrella Polar, il·lustrat per Quentin Blake:


Ens diu:

El noi del vestit és un llibre molt emotiu, que tracta d'un noi que és diferent de la resta, en la manera de ser.
Els seus pares estan separats de fa temps, té un germà gran una mica pesadet i el seu pare és camioner. Al pare no li agrada res relacionat amb les dones, perquè li recorda la seva dona, i sent nostàlgia.
...
Un dia, a la seva escola,  el castiguen, i gràcies a això coneix la noia més guapa de l'escola i descobreix l'aptitud que el fa diferent de l'altre gent. 
És una història emocionant, amb un final sorprenentment divertit, que ens vol fer veure que cadascú ha de poder fer el que vulgui, sense que les altres persones li diguin res.

La Júlia, de Marsupilami, ha llegit aquest llibre:


Es diu Berta y Búha, cuidadoras de perros i és de Cornèlia Funke. L'ha editat Siruela, en aquesta col·lecció tan bona que és Las tres edades.
Diu la Júlia:


Aquest llibre m'ha agradat per força raons, té unes qualitats especials, que són aquestes:
  • El personatges, tan els animals com les persones, et fan entendre molt bé les seves emocions.
  • La història fa gràcia, hi ha alguns acudits, i és divertit com explica les coses.
  • Les il·lusttracions són molt maques.
  • Quan comences a llegir sembla una mica avorrit, però a mesura que vas passant les pàgines tot es va animant cada vegada més. De fet, com els personatges de la història, que comencen sense fer res i acaben súper engrescats.
Espero que la propera persona que agafi aquest llibre s'ho passi tant o més bé que jo!


En Pau de la mateixa classe, Marsupilami, comenta les il·lustracions d'aquest llibre:




Es diu La memoria de los árboles, és de Xosé A. Neira Cruz, un autor gallec molt reconegut. El va editar Kalandraka ja fa uns quants anys.
Les paraules d'en Pau:

Les il·lustracions d'aquest conte són curioses, perquè el suport no és paper, sinó fusta pintada, i plastelina per donar volum. El resultat és molt bonic. Totes les pàgines estan fetes amb trossos de fusta natural, escorça, lianes, branques, nusos... (el cap d'en Tano està fet amb el nus d'un arbre)


Al bloc de Kiko da Silva, el seu il·lustrador, hem trobat una imatge més neta de la portada, que ens permet entendre millor el que diu en Pau:



1 comentari:

Júlia Carrasco ha dit...

A mi "El noi del vestit" em va agradar moltíssim! Me'n recordo que ens el van explicar a classe. I em va encantar!