dissabte, 31 de març del 2012

"Parc Mort", de Fernando Lalana


Des que vam saber que havia guanyat el premi Edebé de Literatura Infantil d'aquest any, tenim moltes ganes de llegir aquest llibre. Encara no l'hem vist enlloc, però segur que per Sant Jordi el tindrem a la biblioteca.
Fernando Lalana és un autor molt prolífic, que escriu per a nens i nenes i també per a joves. Les seves novel·les sovint simultaniegen la intriga amb l'humor, i això les fa molt atractives. A la nostra biblioteca només en tenim una, Industrias Gon, divertidíssima, que ha agradat molt a tothom qui l'ha llegit.
Parc Mort ens crea moltes espectatives perquè toca temes com la mort i el suïcidi, però no de manera sensacionalista, sinó responsable, fent reflexionar els nois i noies. L'acció transcorre en un parc temàtic dedicat a la mort, on es comencen a produir suïcidis. Sembla estrany i una mica macabre, no? Doncs és un llibre amb molt d'humor, dirigit a lectors i lectores a partir dels onze anys. 


Al Periòdico de dimecres hi havia una entrevista a Fernando Lalana -que no us puc enllaçar perquè no és gratuït- on podíem llegir:

"Amb el suicidi no faig sang. No és un de concret, són suïcidis en general, però pot sorprendre perquè és un tema greu... 
... la mort no té marxa enrera, tots ens hem de morir, no té res de fantàstic, és molt real i planteja molts enigmes. No m'interessa el gènere fantàstic, ni els mags o els dracs. Tinc molta mania als elfs...
... Harry Potter o les sèries de vampirs són fenòmens que em sorprenen perquè utilitzen recursos de la literatura infantil en comptes de ser un pont que els encamini a la literatura adulta. Tinc la sensació que el fenòmen Harry Potter no ens ha proporcionat lectors a la resta de literatura juvenil, perquè quan s'acaben, per exemple, aquestes sèries de vampirs només volen més vampirs i no llegeixen res més. Són excloents. Jo vull que llegeixin els meus llibres uns quants anys, que els serveixin de pista d'enlairement i després facin el salt i passin a llegir Patricia Higsmith o Poe, que descobreixin noves lectures"

Oi que vénen ganes de tenir ja Parc Mort a les nostres mans?

Busqueu-lo a la biblioteca entre els de gomet verd

1 comentari:

Anònim ha dit...

Però aquesta portada no sembla d'un llibre de nens,oi? quina por!