dijous, 17 de gener del 2013

Ens visita en Jaume Cela

Els nens i nenes de 3r, des de fa molts anys, llegeixen Una troballa sorprenent, d'en Jaume Cela, de La Galera, com a llibre de lectura col·lectiva de classe. 



Cada curs ens inscrivim al programa que ens ofereix el Departament de Cultura, "Autors a les aules". Demanem que ens vingui a veure en Jaume Cela, per parlar del seu llibre amb el nostre alumnat. I de tant en tant, ho aconseguim. Dimecres va ser amb nosaltres, a la biblioteca.


Vam convidar a l'acte a les Panteres, perquè el curs passat no van tenir la mateixa sort.
Les Sargantanes havien preparat un munt de preguntes, que ell va respondre molt amablement. I de forma amena, perquè en Jaume Cela té molta gràcia parlant, amb criatures i amb adults també.


Va explicar com havia començat a escriure, com ho feia per pensar un llibre, què li agrada tant com llegir -fer de mestre i anar al cinema-, quins altres llibres ha escrit... Va parlar de La troballa sorprenent, dels seus protagonistes, de com li havia sorgit la idea d'escriure'l...


Ens va dir més d'un cop que escriure és difícil, que s'aconsegueix, com tot, amb esforç. Escriure un llibre, però també escriure un text com els que els nenes i nenes feu a classe, és difícil i demana un esforç.
Si voleu escoltar algun fragment de les seves paraules:


1 comentari:

Anònim ha dit...

Sí, però al forner (ni als escriptors!!) els paguen tant com al Messi, encara que facin una feina difícil, amb esforç, cura i dedicació ... Reina