diumenge, 26 de gener del 2014

David Nel·lo guanya el XXII premi Edebé de literatura infantil

David Nel·lo i Pedro Riera (foto de l'Ara)

La nova vida del senyor Rutin és el títol de l'obra guanyadora. 
David Nel·lo és un autor reconegut en el món de la literatura infantil, i el d'Edebé acostuma a ser un premi merescut. Esperarem, doncs, amb molt d'interès la publicació de la novel·la.

Hem llegit al bloc L'illa dels Llibres:

El protagonista de la novel·la és Petrus Rutin, recepcionista d’un hotel a l’illa sueca de Gotland, intenta combatre la suposada monotonia de la seva vida per mitjà d’una estratègia molt peculiar. Els resultats, sorprenents i inesperats, alhora que divertits i tendres, ens faran reflexionar sobre on és la felicitat, així com sobre la força del llenguatge com a eina de comunicació.El jurat ha decidit seleccionar La nova vida del senyor Rutin “per la qualitat de la caracterització dels personatges i de l’escenari, acompanyada d’una bona estructura narrativa, que fan de l’obra una història original i esbojarrada. L’interès del lector està assegurat”.

Edebé ha fallat també el premi de literatura juvenil. El guanyador és Pedro Riera, amb La tumba de Aurora K., una obra “plena d’intriga i misteri, que parla de com superar els odis entre dues comunitats que es van enfrontar trenta anys abans en una guerra civil”