dimarts, 11 de març de 2014

Llibres sobre els animals de la granja


Què faríeu si us regalaven un be de cartró pedra?
Convertir-lo en el reclam de la nova exposició de llibres: la dels animals de granja.


Els nens i nenes d'Oreneta, Gira-sol i Picot varen anar la setmana passada a passar tot un dia a una granja. Ara els agrada veure l'exposició de llibres que hem tret fora de la biblioteca per donar-los a conèixer.


N'hi ha en llengua anglesa, catalana i castellana, de coneixements i de ficció, i una pel·lícula que us recomanem especialment: Chicken Run, divertida  història de la factoria Aardman.


La Nathalie tria un conte per explicar-lo a les Orenetes:És La gallina Lulú, de Swoboda i Kuckero, editat per Zendrera Zariquiey.
Ens agrada, però ens agraden més encara aquests altres dos, que tenen molt en comú:

Si creieu que les gallines sempre busquen els galls, llegiu-los, potser tindreu una sorpresa...
L'autor de Lola és Loufane i, el llibre, de Símbol. El segon l'escriu Béatrice Rodriguez ( n'hi ha dos més que segueixen la història, però no són tan bons), i l'edita Libros del Zorro Rojo.
De tot el que hem exposat, el que és realment excepcional és aquest:


Obrim-lo. El subtítol és: Croquis al natural d'una granja d'abans. L'autor, Philippe Dumas.Les il·lustracions són unes detallistes aquarel·les fetes del natural a la granja de Cogges, a Witney, prop d'Oxford. En aquesta granja s'hi viu i s'hi treballa com a les granges de fa molts anys. Si hi aneu, la podreu visitar. Entretant, gaudiu del llibre, una obra d'art i una reivindicació d'una manera de criar el bestiar, garantint-li una vida digna i una mort indolora.

Hi ha una edició de Corimbo, del 2001, de mides molt grans, 29x46. El 2010 el van reeditar en un format més petit.

Les imatges són del bloc Biblioabrazo, on trobareu un reportatge extens sobre aquest llibre