divendres, 29 d’agost del 2014

Llibres nous per aquest setembre

Què us trobareu a la biblioteca, quan comenci el curs?
Com de costum, moltes novetats. Llibres per a totes les edats, d'imaginació i de coneixements, de poemes i còmics. I algun nou DVD, també...
Vegeu una petita selecció, per anar fent boca:

Pels més petits:


Són llibres força nous de Joventut, d'aquest autor que ens agrada tant: Petr Horácek

Pels qui ja llegiu:


Un conte ple de sentit de l'humor, de l'editorial B de blok. Us agradaria tenir un lleó com a animal de companyia?

Pels qui llegiu força:


Per bé que en aquest àlbum no llegireu gaire. És la demostració clara, com ja hem vist altres cops en els llibres de Wiesner, que llegir les imatges també és una feina important, i no sempre fàcil... L'edita Océano Travesía.

Pels més grans:


Novel·la de l'escriptora valenciana Gemma Pasqual, que habitualment adreça els seus llibres al públic adolescent. Creiem que aquesta agradarà molt als nens i nenes de sisè. Explica la vida dels nois i noies que, a l'Índia, cusen clandestinament pilotes de futbol...
És de l'editorial Barcanova.

Còmics:


Probablement coneixeu els personatges d'aquest llibre. Són els Mumin, que ja heu trobat a la biblioteca en unes novel·les encantadores (La familia Mumin, La familia Mumin en invierno). Ara han arribat les seves històries il·lustrades. La família Mumin va ser creada per l'autora finesa Tove Jansson fa... prop de setanta anys!

Poemes:

http://www.angleeditorial.com/dossier/NdP_ViatgePo%C3%A8ticPerCatalunya_P.pdf
Cliqueu la imatge i feu un tast del llibre

És la versió actualitzada d'un altre llibre que ja tenia molts anys, més de trenta: una selecció de poemes que parlen de Catalunya. Joaquim Molas ha fet una gran feina, actualitzant la tria dels poemes, i les noves aquarel·les de Roser Capdevila són més boniques, si això éspossible, que les anteriors.

Un DVD que buscàvem feia dies:


Vam poder veure aquesta pel·lícula al cinema Verdi, i ens va agradar molt. És d'Hiromasa Yonebayashi, produïda per Ghibli, la mateixa que ha fet els films japonesos d'Hayao Miyazaki, que coneixem més (Totoro, Chihiro, Ponyo...)

Això i molt més és el que us està esperant a la bilioteca. Ja teniu una mica més de ganes que passin aquestes dues setmanes i tornar  a venir l'escola?