dimarts, 29 de setembre del 2015

Primera sessió del Club de Lectura del curs 2015-2016


A la darrera sessió, abans de l'estiu, vàrem decidir llegir un clàssic. Teníem les vacances per davant, i ens vam atrevir amb L'educació sentimental, de Gustave Flaubert (409 pàgines).


Quan ens vàrem retrobar al setembre, tothom admetia que havia estat una lectura àrdua. Però totes les persones que l'hem llegit fins al final, hem estat d'acord que havia valgut la pena fer-ho.
Flaubert ens situa al París de mitjans de segle XIX, coneixem les aspiracions  de la burgesia de l'època, sabem del seu estil de vida i els seus costums, i ens acostem a un període de la història d'Europa poc conegut: les revolucions de 1848.
Menys amable que Madame Bovary, L'educació sentimental potser no ens emociona ni ens fa vibrar, perquè és una novela costumista amb un fil argumental senzill i una mica previsible, però, en canvi, és una oportunitat privilegiada de viatjar a través del temps.


Com sabeu, al Club de Lectura tenim el costum de sopar amb allò que mengen els protagonistes del llibre: quiche loraine i patés, regat amb un "grog" que ens prepara la Llum, avui barwoman del Club.

 



Un apunt d'història de França, gràcies a Youtube:























La propera sessió la celebrarem  el dijous, 12 de novembre, a 2/4 de 8. Llegirem El oso, de Marian Engel. Serà una sessió per a no deixar-la perdre, perque tindrem amb nosaltres la Magdalena Palmer, la traductora del llibre. És la mare d'en Mauro de la classe de Panteres, i s'ha ofert a acompanyar-nos.

http://impedimenta.es/libros.php/oso