dilluns, 15 de febrer del 2016

Escolta'ls, Santi Vila

D'Aragirona.cat


Al diari Ara d'ahir, diumenge, en un interessant article titulat La cultura posa deures al conseller Santi Vila, vint-i-cinc personalitats de la cultura catalana s'adreçaven al nou conseller de cultura i li assenyalaven el que per a ells seria prioritari de fer al llarg del seu mandat. Parlaven des del món de les arts escèniques, des de la música, el cinema, les arts plàstiques, i des del món dels llibres.

Tots ells estaven d'acord en una premissa inicial: cal superar el pressupost que gestiona el seu departament. El 2015 era un 0,8% del pressupost de la Generalitat, quan el mínim acceptables seria de l'1,5% (molt mínim!)

De llibres en parlaven quatre personatges. Antoni Guiral, director del Saló del Còmic, reivindicava, lògicament, el Museu del Còmic. Els altres tres eren Bel Olid, traductora i escriptora, pesidenta de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana; Patrici Tixis, president del Gremi d'Editors; i Fe Fernàndez, llibretera de l'Espolsada, de Les Franqueses del Vallès.

Cito un fragment de cadascun d'ells, seguint l'ordre indicat:

"Ens agradaria que hi hagués un pla important de foment de la lectura que comptés amb els autors..."
"Li denanaria al conseller protecció a les llibreries i una dotació millor per les biblioteques per renovar el seu estoc. I que es fomenti el gust per la lectura."
"...també caldria posar en alça el valor de la lectura a les escoles."

Escolta'ls, Santi Vila! I fes els deures!!!


Amb Mascarell, l'anterior conseller. Del diari Ara