diumenge, 29 de maig del 2016

Visitem la nova llibreria "Nollegiu"


Ens vam prometre tornar a visitar la llibreria Nollegiu quan fos a la seva nova ubicació. Han passat tres mesos i hi hem estat.
Des de l'exterior ens sembla que difícilment haurà conservat l'ambient acollidor que ens va captivar quan vàrem ser a la llibreria antiga. Però ens equivoquem. Mireu:





Butaques i cadires on podem seure una estona fullejant allò que ens ha interessat, llums indirectes que fan que ens sentim una mica com a casa, la cafetera a punt de fer-nos un cafè... i, sobretot, l'atenció de les persones que ens ofereixen coneixemnts i conversa tan aviat com ho necessitem.





















Nollegiu segueix i seguirà essent la llibreria del Poble Nou, més consolidada encara que abans, si això és possible, com a centre cultural del barri. Amb els seus llibreters de capçalera a punt d'ajudar-nos i, si pugeu l'escala que veieu a les fotografies anteriors, amb un espai preparat per oferir activitats, xerrades i conferències amb una periodicitat... diària!






















El pis de dalt ha conservat tots els elements de la Juanita, la boutique que aquest edifici havia estat molts anys. Això li dóna un aire kitch molt personal. Fins i tot el cartell de l'exterior l'ha mantingut en Xavier Vidal tal com era:


També a l'exerior hi seguim trobant la pissarra, amb la cita literària diària. Ara ja no farà ensopegar cap veí!


No busqueu literatura infantil a Nollegiu. Només heu de caminar unes passes i tombar una cantonada per trobar La Petita, la llibreria del Poble Nou per a nens i nenes. Juntament amb La Retrobada -llibres de segona mà- formen un tercet col·laboratiu, cadascuna dedicada a la seva especialitat.

Marxem de la llibreria amb el convenciment que Nollegiu, "emprovador de llibres" té un futur prometedor.