dimecres, 19 d’octubre de 2016

Llibres que parlen de vaixells i navegants


L'exposició de la quinzena: llibres que parlen de vaixells i de navegants.


El pretext ha estat una preciosa canoa que les famílies de les Sargantanes ens varen regalar el curs passat. Què en podíem fer, de la canoa? Convertir-la en expositor, naturalment.


Llibres antics i actuals sobre el passatge bíblic més vegades contat a les criatures: l'arca de NoéVersions de L'illa del tresor de Stevenson i les seves derivacions:


Llibres de coneixements: sobre el Rainbow Warrior, la navegació marítima, els submarins, el viatge de Shackleton  i el d'una nena, la Sofia:


I contes, molts contes on barques i vaixells tenen protagonisme:


Destaquem, per l'oportunitat del tema, Ziba vino en un barco.El va editar Lóguez l'any 2008. Escrit per Liz Lofthouse i il·lustrat per Robert Ingpen, ens acosta a la història de la Ziba, una nena que fuig amb la seva mare d'un país en guerra. Viatjant en un vaixell atepeït de refugiats com ella, evoca la seva vida anterior. El llibre acaba com ha començat: un vaixell solcant el mar i un somni: "Llibertat"


Us recomanem també L'arca dels animals, el darrer llibre que hem conegut de la Marianne Dubuc, sempre tan admirada. És de Joventut (2016):

Cliqueu per a saber-ne més

D'El viaje de Shakleton, d'Impedimenta, us en vam parlar en una altra ocasió:


Cliqueu per llegir una entrada anterior
I de Sofia viaja a la Antártida us en diríem només meravelles. És el llibre de coneixements ideal:


Protagonitzat per una nena, la Sofia Scott (alter ego d'Alison Lester), és un llibre  de viatges i també de natura, basat en fets reals:
El va publicar Ekaré el 2014. Cliqueu la propera imatge per veure l'explicació que se'n va fer al blog Biblioabrazo en aquell moment:

Per saber-ne més