dimarts, 20 de desembre del 2016

De nou, "Los zapatos de Mar", d'Aina Pujol



Ahir vam celebrar una nova sessió per presentar el llibre Los zapatos de Mar, d'Aina Pujol. 
Aquest cop ho presenciaven els nens i nenes de 6è i 4t, Llúdrigues i Minerals.


De nou la Carla i la Giorgia ens varen acompanyar. A l'inici, la lectura del conte, amb veu de la Giorgia i música de la Carla:



A continuació ens varen explicar com havia sorgit en l'autora, l'Aina, la idea de fer aquest conte:
La Mar és una sirena que troba a l'aigua sabates desaparellades. Les han deixat els qui travessen el mar dins les pasteres per cercar una vida millor. Ajudarà un nen nàufrag a retrobar la seva mare...



La Carla ens va mostrar en un mapa l'illa de Cuba, on algunes persones s'embarcaven per fugir. Curiosament, la idea d'escriure el conte va néixer de l'aventura dels fugitius cubans.



A continuació, amb el projector, ens va passar unes belles imatges de Síria abans de la guerra, i unes altres, actuals, que mostraven la realitat esfereïdora que ens estem gairebé acostumant a veure als noticiaris. Va indicar-nos damunt dels mapes el camí que segueixen els qui han hagut de marxar de Síria, creuar Turquia, embarcar-se a la Mediterrània i arribar a les costes gregues. 

Ens va explicar la seva estada al camp de refugiats de Filippiada, aquest  estiu. L'Aina i la Carla hi varen ser, treballant per proporcionar una vida més agradable als centenars de nens i nenes que eren allí, impossibilitats de continuar el seu viatge per arribar a l'Europa que somien.
Ens varen sorprendre les imatges d'infants i adolescents riallers i entusiastes, que juguen, ballen  i canten cançons que parlen de pau, de llibertat i de respecte per totes les persones.


Finalment vam poder preguntar tot el que ens havien suggerit les seves fotografies i vídeos, i ens vam plantejar com nosaltres, alumnes i mestres d'una escola de Barcelona, podrem fer alguna cosa per ajudar les famílies que, tard o d'hora, arribaran a casa nostra com a refugiades.
La nostra AFA ha pensat sumar-nos a les activitats que convoca la Xarxa Educativa en Suport de les Persones Refugiades, de Sarrià-Sant Gervasi. En seguirem parlant. Entretant, seguiu el seu blog:

https://obrimfronteres.wordpress.com/