dilluns, 14 d’agost de 2017

La història del goril·la Iván, explicada per Katherine ApplegateQuan recomenci el curs trobarem aquests dos nous llibres a la biblioteca.

Expliquen la mateixa història, la de l'Ivan, el goril·la que va ser capturat l'any 1962 a la república del Congo, va viure més de vint anys empresonat i exposat públicament com a reclam d'un centre comercial a Tacoma, als EEUU i, finalment, gràcies a les protestes de defensors dels drets dels animals, va ser portat al zoo d'Atlanta on, si no ens equivoquem, encara viu en unes condicions dignes.

Els dos textos són de la mateixa autora, Katherine Applegate. Primer va escriure la novel·la, que recomanem a lectors/es experts (Secundària i els més grans de Primària). La vida de l'Iván, explicada en primera persona, desborda humanitat i emoció. Després de l'èxit del llibre, Applegate va fer la versió per a infants, amb il·lustracions de Brian Karas. També és un bell cant al respecte pels animals. 
Tots dos els ha publicat Oceano Travesía, el primer el 2017, el segon havia arribat abans, el 2016.

El nom de l'autora us deu sonar a conegut: aquest hivern vàrem comprar Crenshaw (La Galera, 2016)  una novel·la que va agradar molt als nens i nenes de 6è:


Cercant al Youtube hem trobat aquests dos documents, que us interessaran: