dimarts, 5 de desembre del 2017

Hem estat a la fira de Montreuil!


Entre el 29 de novembre i el 4 de desembre s'ha celebrat a Montreuil, com cada any, el Salon du Livre et de la Presse Jeunesse.


Bibliotecàries i bibliotecaris -i altres professionals de la literatura infantil,en tots els seus aspectes- de Catalunya i d'arreu érem allí, per gaudir-ne. I molt, n'hem gaudit!





















Expositors de més de tres-centes editorials i llibreries franceses, presentacions i exposicions, presència d'autors signant llibres. Semblant al que trobaríem a altres fires , però... centenars de criatures els dies feiners, de famílies els festius, nens i adolescents corrent pels passadissos a primera hora per no haver de fer tanta cua a l'hora de demanar una dedicatòria, noietes i noiets amb un llibre a la mà esperant pacientment que l'autor/a els signi la seva novel·la, talment com si fos una estrella del pop!

Veure-ho per creure-ho. Impressionava. Què fa la France per aconseguir aquestes cotes d'amor per la lectura? 


Fa això, entre moltíssimes altres coses. Heu vist mai promoció d'un llibre àlbum infantil als passadissos del metro de Barcelona?


També vam passejar per París, amb un a temperatura estimulant. Era una oportunitat que no es podia desaprofitar! Davant de la llibreria Shakespeare, al centre de la ciutat.


Al tren de tornada, una part de la representació de casa nostra, traspuant felicitat. L'any que ve, tornem-hi!