dijous, 18 de gener del 2018

Els Reis ens porten llibres de coneixements


També ens en porten de ficció, però ens agrada mostrar els de coneixements, per contradir aquella idea tan estesa que ja no s'editen bons llibres per aprendre...

En recomanem alguns que ens agraden molt:


Tant si teniu hort a l'escola com si no, us interessarà i us serà útil. Text i dibuixos de Gerda Muller , editat el 2017 per Animallibres:












Aquest és un llibre original:


Es tracta d'una volta al món a través de cases. Cases que són especials, que tenen ànima. Algunes són reals, altres inventades, però inspirades en el lloc on les situen les autores.
L'han escrit i il·lustrat la Mia Cassany i la Paula Blumen. Ens diuen que volen expressar la personalitat de cada casa, allò que ens transmet. I ho aconsegueixen.
L'edita Mosquito (2017)


Al blog d'en Jaume Centelles, La invitació a lectura, hi trobareu una ressenya molt més extensa.

Aquest agradarà a nens i nenes de totes les edats:


Ens explica quins són els animals que salten més, que corren més de pressa, que escalen millor... Els que són millors nedant, bussejant o volant... hi trobareu tots els récords esportius... del món animal.
Molt ben il·lustrat per Amélie Falière, amb textos amb textos de Pascale Hédelin, reparteix més de cinquanta medalles olímpiques a tot tipus d'animals. És de Joventut (2017).

Una biografia deliciosa, la d'Albert Einstein:

Un home que va formular preguntes mai formulades, trobar respostes mai trobades i imaginar coses mai imaginades. És un llibre estimulant, que explica de manera molt senzilla idees difícils, i fa venir ganes de pensar!
El text és de Jennifer Berne i il·lustracions excel·lents de Vladimir Radunsky. Takatuka (2017).

I, per acabar, cent biografies necessàries:


Un llibre editat als EEUU el 2016 gràcies al micromecenatge, amb la col·laboració de centenars de persones de tot el món. Il·lustrat per seixanta artistes diferents -totes dones- explica breument l'aportació de cent dones que varen confiar en elles mateixes i en la seva capacitat de transformació. 
Els autors, Ellena Favilli i Francesco Cavallo, parlen a les lectores del: "...món que estem construint juntes, un món en què el gènere no definirà la mesura dels vostres somnis, ni fins a on podeu arribar..."
És d'Estrella Polar, del 2017.