dimecres, 1 d’agost del 2018

La llibreta blava, de Pilar Carceller


El  mes de gener Pilar Carceller va presentar aquest llibre a Sant Just, que l'editorial Stonberg li acabava de publicar.


Nosaltres no ho vam saber fins la setmana passada, quan vam tenir l'oportunitat i el plaer d'assistir a una nova presentació de l'obra, a Palafrugell.


Vam gaudir amb les paraules de la Pilar Carceller, molt antiga mestra de l'escola Orlandai (l'any 1975, quan encara érem una cooperativa de mestres, la Pilar, que tenia oposicions fetes, va passar a l'escola pública amb accés directe), i també escoltant la persona que la presentava i ha fet el pròleg del llibre, Anna Folch, que va ser formadora a l'Orlandai a finals dels noranta.


Prometia molt el que vam escoltar explicar a la Pilar i ho confirmem ara que hem iniciat la seva lectura. Ens submergeix en l'època de la postguerra i ens arriba a l'ànima el personatge de la seva protagonista, una noia que lluita per construir el seu futur en una societat que no li dóna cap oportunitat.


Ens felicitem per la publicació d'aquest llibre, i felicitem la Pilar Carceller per una feina de cinc anys que ha donat tan bons fruits.