diumenge, 6 de febrer del 2011

Les cròniques de Spiderwick

Si em demanéssiu pels títols més llegits a la nostra biblioteca us parlaria del Greg i de l'Ottolina, que ja han merescut entrades en aquest bloc. I, en tercer lloc, dels d'Spiderwick, segur. Fa molts dies la Margot, de cinquè, va demanar-nos que els comentéssim al bloc. Fem-ho.
Hi ha una primera sèrie de cinc volums. Per Reis la vam completar, a la nostra biblioteca. Més tard es va publicar una altre sèrie, crec que de tres volums, Más allá de Spiderwick, que no tenim.


















Són llibres de fantasia i màgia, d'aventures i intriga... Tenen molts components perquè agradin. Són curtets i fàcils de llegir, però estan ben escrits i ben il·lustrats. Els seus protagonistes són uns germans que han hagut de marxar de casa, amb tota la família, per problemes econòmics, i s'han mudat a una casa heretada d'una tieta molt gran. La casa és vella, rònega i misteriosa, i hi passen fets molt estranys, que porten els tres germans a viure aventures increíbles, a posar la seva vida en perill... i no direm més.




Agafeu-los a la biblioteca, si podeu, perquè estan demanadíssims!











Fa tres anys vam poder veure la versió cinematogràfica en català i castellà de Les cròniques de Spiderwick. Potser la trobareu a les biblioteques públiques o als vídeo clubs:


La seva autora, Holly Black, no ha publica a casa nostra res més, per a nens i nenes. L'il·lustrador, Tony diTerlizzi , ha escrit i il·lustrat, en castellà, Kenny y el dragón, una versió de la llegenda de Sant Jordi i el drac, molt bona. Aquesta és la portada:
I aquestes algunes il·lustracions:

12 comentaris:

Anònim ha dit...

JO M'HE LLEGIT LE PRIMER I EL SEGON, I ELS HE TROBAT DIVERTITS, I SOBRETOTS MISTERIOSOS. jo ELS RECOMA NO A LA GENT QUE LI AGRADI LLEGIR LLIBRES DE FANTASIA.

Mònica B. ha dit...

Mariona, enhorabona per l'article publicat a "Articles", de Graó.
Ja l'he recomanat al Seminari de Biblioteques de l'Alt Camp.

Una abraçada

Mònica Badia
Escola Mare de Déu del Remei
(Alcover)

Anònim ha dit...

Posats a fer campanya pro carnet de biblioteca, aquest DVD també es pot agafar a la Clarà i altres biblioteques, a més dels video-clubs.
Què és això de l'article?? Ara ens deixes amb l'intriga.
Reina

Júlia i Èlia 5è ha dit...

Quines il·lustracions més xules!!!
Es molt xulo i encara més si et llegeixes els cinc llibres.

la bibliotecària ha dit...

Reina, tens tota la raó. M'has posat en evidència, mai vaig a les biblioteques a buscar vídeos, no en tinc costum. Ho afegiré ara mateix a l'entrada.
L'article ha aparegut a una revistaespecialitzada de didàctica del llenguatge, per a mestres. És un monogràfic sobre els lectors que anomenem "febles" i com motivar-los.

la bibliotecària ha dit...

Mònica, gràcies!
Estava convençuda que aquesta revista tenia poquets lectors, però veig que m'equivocava
Mariona

Oriol i Gabriel de 5è ha dit...

Els llibres són molt divertits sobretot per la gent que li agraden les aventures i monstres (les il.lustrasions són molt guais!!!

Emma i Maria. ha dit...

M'han agradat molt els llibres de SPIDERWICK, perquè són d'uns nens que tempoc creuen amb la fantasia, i un dia s'anadonen que hi ha un mon fantastic per descobrir.

laia ha dit...

bona nit , Mariona . He vist que teniu els llibres en anglès i et volia preguntar si els vostres nois /es poden llegir en aquesta llengua pq a mi em sembla difícil...

la bibliotecària ha dit...

Hola,Laia,
No, no és això. Aquests dos llibres estan en anglès perquè les imatges que vaig trobar al Google eren millors que les dels llibres en castellà. Sovint passa això, i em quedo amb la millor portada.
Ara bé, si vas a l'enllaç de l'Epèrgam veuràs que a la biblioteca tenim un centenar de llibres registrats en anglès, però són contes o llibres senzills, que viuen en dipòsit a l'aula d'anglès.

iker ha dit...

Jo sols me llegit el 1 llibre fa una setmana. I ma agradat molt per això el vull recomenar a tota la gent que encara no se la llegit.

Iker, de 6è ha dit...

He llegit tots els llibres de Spiderwick excepte el cinquè. Us demano a tots els qui no els heu llegit que ho feu. Us ho dic, són molt xulos.